"Njemački Fritzl" pred sudom
0

Porodicu zlostavljao 23 godine i s pastorkom dobio osmero djece

Sarajevo-x.com
Kuća u kojoj je živio Detlef S. i njegova porodica  (Foto: Reuters)
Kuća u kojoj je živio Detlef S. i njegova porodica (Foto: Reuters)
Ove sedmice počelo je suđenje muškaracu koji je nazvan "njemački Josef Fritzl". On je optužen za silovanje svoje pastorke s kojom ima osmero djece. Uhapšen je u augustu prošle godine.

Nijemac koji je poznat samo pod imenom Detlef S. suočio se i s optužbama za tjeranje na prostituciju biološke kćerke i pastorke, kao i za zlostavljanje maloljetnika u periodu od 1987. do 2010. godine.

Sve do hapšenja 48-godišnji Detlef S. živio je sa suprugom i 15 djece u malom selu Fluterschen u zapadnoj Njemačkoj. Četvero djece je bilo iz prvog braka njegove supruge, četvero je on imao sa suprugom, a osmero djece sa pastorkom. Jedno dijete je umrlo.

Porodica "njemačkog Fritzla" bila je poznata lokalnim vlastima, a navodno se u selu i ranije govorilo o Detlefu S. i o tome da je počinio incest.

"Svi u selu su znali i razumjeli to. Alkoholizam i nasilje nisu bili ništa čudno u našem mjestu. No, niko nije imao hrabrosti da se obrati policiji. I sada se svi javljaju da kažu kako su iznenađeni", kazao je pastor njemačkog monstruma, Florian, prenosi Sky News.

Detlefa S. prijavila je jedna od njegovih pastorki.

Naime, ona je pronašla pismo Detlefove kćerke u kojem je ona opisala detalje toga šta se događa između nje i njenog oca.

Advokati porodice istakli su kako je Detlef S. više od 20 godina maltretirao svoju porodicu, seksualno zlostavljao i tjerao na prostituciju, a niko od članova ga nije prijavio jer su ga se plašili.

Detlef S. negirao je sve optužbe. Očekuje se da će suđenje završiti 25. februara.