Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e, zabranjeni islamisticki pokret Enhad ce vam doci glave. Ili ce opet, vrlo brzo, biti u istom zatvoru
Vikiliks: Ben Ali ne bi svojevoljno nikad sišao s vlasti Zin El Abdin Ben Ali “drži” Tunis u svojim rukama kao “diktator” i teško je poverovati “da će sam otići dobrovoljno”, piše u diplomatskoj depeši iz američke ambasade u Tunisu 2006. godine, koju je poslao ambasador Vilijam Hadson, a do koje je došao Vikiliks.
KRALI ZLATO I NAKIT U Tunisu uhićena 33 člana obitelji bivšeg predsjednika http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/107307/U-Tunisu-uhicena-33-clana-obitelji-bivseg-predsjednika.html
Njihov pritvor nikada nije službeno priznat. Pušteni su tek nakon pritiska UN za ljudska prava . Alkarama pozdravlja vijest o njihovom oslobađanju, ali i dalje su zabrinuti zbog proizvoljnog pritvaranja stotine ljudi u Jemenu, među kojima mnogi se drze u izolaciji.
Nakon što je pušten, bivši zatočenik tada je kontaktirao \"Hood\" (jemensku organizaciju za ljudska prava).\"Hood\" je lobirao za Kamerunce jemenski MP Sakhr Ahmed Al-Wajih i 17. rujna 2005 god ministar unutarnjih poslova, Rachad Al-Alimi - koji je tada javno potvrdio pritvaranje Kamerunaca.Zatvorenici su muceni strujom i bili su objeseni za njihove ruke za dva dana, a za to vrijeme Mouafo Ludo je pao u komu koja je trajala četiri dana. Mučenje će se nastaviti tokom mjeseca. To je bio samo u 2006 god, da su Kamerunski zatočenici došli u dodir, po prvi prvi put, s drugim zatvorenicima.Oni su bili preneseni iz svojih podzemnih stanica u prizemlju gdje će provesti naredne četiri godine prije nego što su oslobodeni.Prema njihovim ispovjestima, peti Kamerunac, Donatien Koagne preminuo je negdje između prosinca 2009 god i siječnja 2010 god nakon što je prenesen iz svoje ćelije u Sani u Opstu bolnicu.
MAČKA je također zatražio da jemenski treba pružiti informacije o stanju četiri Kamerunska državljana : Mouafo Ludo, Pengou Pierpe, Mechoup Baudelaire i Ouafo Zacharie. Nakon puštanja krajem studenog 2010 god,oni su se vratili u Kamerun.Nedugo nakon povratka, „Alkarama“je kontaktirala Mouafo Ludo koji je pružio informacije o uslovima i detaljima njegova pritvaranja.Prema njegovom iskazu, neposredno nakon njegova uhićenja, on je bio smješten u ćeliju (2m2) u podzemlje političke sigurnosti zatočenički centar u Sani .Tokom prvih nekoliko mjeseci od njegova pritvaranja redovito su ih tukli,i bili su lišeni dnevnog svjetla, a primali su samo jedan obrok i jednu litru vode dnevno.Godinu dana kasnije, četiri Kamerunca su dodani u njegovu ćeliju.Niti jedan od pet zatočenika niti im je bilo dozvoljeno da kontaktiraju svoju ambasadu ili da nazovu svoje porodice.
Jemen: Četiri Kamerunca puštena na slobodu nakon 15 godina provedenih u tajnom zatočenistvu U ožujku 1995 god. pet Kamerunskih državljana uhapseni su od strane političkih snaga sigurnosti i odveden u zatočenički centar u Sani, gdje su bili zatočeni i proveli 15 godina.Jedan od njih je umro u pritvoru početkom 2010 god, dok su ostali oslobođeni 29. studenog 2010 god. U svom završnom izvještaju objavljenom 19. studenog 2010 god ,Odbor protiv torture ( MAČKA ) spominje slucaj Kamerunaca i savjetuje Jemensku vladu \" kako bi trebali poduzeti sve odgovarajuće mjere kako bi na kraju njihova tajna pritvaranja i / ili puštanje zatvorenika.\" Jemenski vlada također je zatraženo da \"otkriti lokaciju i iznos svih tajnih zatočeničkih objekata kojima upravlja politička snaga sigurnosti i drugih snaga sigurnosti, kao i broj zatočenika iz svoje nadležnosti.\"
Nakon sto je izisao kupiti namirnice u ranim jutarnjim satima 30. rujna 2009 god. Walid Hosni, 23-godišnji student medicine iz Naasen (Ben Arous Governorate), u blizini glavnog grada Tunisa, nestao je i njegova obitelj izgubila je svaki kontakt sa njim.Posljepodne 30 studenog 2009 god službenici iz Fouchana pretresli porodicnu kuću nestalog mladica i temeljito pretražili prostorije, posebno Walidovu spavaću sobu. Pretraživanje je obavljeno bez naloga ,a policija nije navela ni razlog upada u kucu njegovih roditelja.Walidova rodbina je nastavila vršiti pritisak na policiju, međutim vlasti i dalje sute. Kako se ispostavlja, vlasti su odlučile da više nije potrebno provesti istragu kako je po njima Walid vjerojatno \"otputovao u Italiju\".Činjenice su jasne i to je sve, ali i dokazi da su Tunižanske snage sigurnosti odgovorne za nestanak Walida Hosnija i da se on trenutno nalazi u njihovom pritvoru.
SAMU UBI GADOVE,TREBA POBITI I LOPOVE U SAUDIJSKOJ ARABIJI