Nakon tri sata
1

Suzbijen požar u zoološkom vrtu u Londonu, nestao jedan mravojed

FENA
(Foto: EPA-EFE)
Više od 70 vatrogasaca suzbilo je požar u zoološkom vrtu u Londonu u subotu, i iako nije javljeno da je ijedna od životinja povrijeđena, jedan mravojed je nestao.

Vatra je izbila kratko iza šest sati ujutro u djelu zoološkog vrta "Životinjske avantrure" prije nego što se proširila na susjednu prodavnicu suvenira i kafić, u blizini oblasti gdje posjetioci mogu prilaziti životinjama i hraniti ih, saopćili su zoološki vrt i vatrogasna brigada Londona.

Osoblje koje je bilo na dužnosti premjestilo je životinje na sigurno, a požar je stavljen pod kontrolu tri sata kasnije.

"Brojno osoblje zoološkog vrta liječeno je na mjestu incidenta od udisanja dima i šoka koje je doživjelo. Naše osoblje trenutno je u procesu procjene situacije u teškim uvjetima. Trenutno se jedan mravojed vodi kao nestao", saopćio je zoološki vrt.

Zoološki vrt, smješten u Regent parku u centru Londona, saopćio je da će biti zatvoren do daljnjeg.

Londonska atrakcija, najstariji svjetski naučni zoološki vrt koji datira iz 1826., dom je za 20.166 životinja, sudeći po popisu iz 2017.

Vatrogasna brigada saopćila je da je poslala deset vatrogasnih cisterni i 72 vatrogasca na mjesto nesreće, dodajući da je uzrok izbijanja vatre pod istragom.

"Vatra je uglavnom zahvatila kafić i suvenirnicu. Dio obližnje oblasti za hranjenje životinja također je bio zahvaćen, iako u ovoj fazi ne znamo da li je bilo koja životinja stradala", izjavio je upravitelj u zoološkom vrtu Clive Robinson, prenosi Reuters.