|

Suspendovan teksaški sudija koji je brutalno pretukao kćerku

Suspendovan teksaški sudija koji je brutalno pretukao kćerku
0
S
Sarajevo-x.com
23.11.2011. u 09:23
14
komentara
0

dijeljenja
Suspendovan teksaški sudija koji je brutalno pretukao kćerku
Vrhovni sud u Texasu suspendovao je juče sudiju čija je kćerka objavila video iz 2004. na kojem je on divljački tuče. Sudija William Adams suspendovan je nakon što je Državna komisija za sudijsko ponašanje pokrenula postupak protiv njega.
U izvještaju Komisije stoji da se Adams složio sa suspenzijom, ali ne priznaje krivicu, niti smatra da je išta pogrešno uradio, prenosi Associated Press.

Adamsova kćerka Hillary Adams (23) stavila je na YouTube video koji je ona tajno snimila prije sedam godina, a na videu se vidi da je otac tuče kaišem jer je nelegalno skidala muziku i filmove s interneta. Ovaj video je pregledan šest miliona puta i izazvao je bijes ljudi širom svijeta.

Nakon snažne reakcije javnosti, Državna komisija za sudijsko ponašanje je javno objavila da je pokrenula istragu 2. novembra. Od zvanične objave Komisija je primila hiljade poziva, emailova i pisama u vezi sa videom i Adamsom.

William Adams se pojavio na sudu u ponedjeljak na saslušanu vezanom za starateljstvo o njegovoj drugoj desetogodišnjoj kćerki. Njegova supruga je tražila izmjene u njihovom dogovoru o zajedničkom starateljstvu.

Sudija Adams je rješavao porodične sporove, a do sada je sam radio na 349 slučajeva porodičnog prava.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...