Slučaj zastario
0

Nema krivične prijave protiv sudije koji je tukao kćerku

Sarajevo-x.com
Protiv teksaškog sudije koji je prije nekoliko godina divljački pretukao bolesnu kćerku, neće biti podignuta krivična prijava, jer je slučaj zastario, rekli su iz policije. U izjavi Tima Jayroea iz Rockport pefa policije stoji da je od događaja prošlo više od pet godina, što znači da neće biti prijave.

"Vjerujemo da u ovom slučaju postoji krivični prekršaj i da ima sasvim dovoljno dokaza koji bi u normalnim okolnostima bili dovoljni za podizanje optužnice. Iz policije ćemo raspraviti slučaj sa federalnim sudijama, mada imamo male šanse da se federalni zakon primjenjuje u ovakvim slučajevima.", rekao je Jayroe, prenosi Huffington Post.

Hillary Adams, koja sada ima 23 godine, postavila je video dug osam minuta na YouTube. Na snimku je njen otac divljački tuče kaišem i tjera je da se sagne kako bi je mogao još više tuči. Pri tome viče na nju i psuje, iako ga ona moli da prestane. Do danas je video pogledalo oko 3,2 miliona ljudi, a policija je dan nakon toga započela istragu.

Sudija William Adams (51) rekao je da je kćerka objavila taj video zato što je on odbio davati povećan iznos za njeno izdržavanje i zaprijetio da će joj oduzeti njen Mercedes. On je dodao da više nije želio finansirati kćerku koja nije željela preuzeti brigu sama za svoj život. Sudija Adams inače radi na slučujavima zlostavljanja djece, ali za sada je suspendovan.

Hillary Adams objašnjava da su njeni roditelji bili ljuti na nju jer je downloadovala muziku i da je uključila kameru jer je osjetila da će se desiti nešto loše.

Na NBC-evoj emisiji Today, Hillary Adams je rekla da ju je otac redovno tukao i da snimak nije postavila da bi mu se inatila, nego da bi ga inspirisala da potraži pomoć.

Za sada ne postoje optužbe njegove mlađe kćerke nad kojom je dobio zajedničko starateljstvo nakon razvoda. Ukoliko sudska komisija i policijska istraga ne rezultiraju kaznom, sudija se može nastaviti baviti svojim poslom naredne tri godine kada će biti ponovni izbor okružnih sudija.