Šokirana činom
621

Supruga policajca optuženog za ubistvo Georgea Floyda predala papire za razvod

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kellie Chauvinm, supruga bivšeg policajca Minneapolisa Dereka Chauvina, koji je optužen za ubistvo George Floyda tokom nasilnog privođenja, šokirana činom svoga supruga, podnijela je zahtjev za razvod braka.

Tri dana nakon ubistva Kellie je napustila supruga, kojeg je upoznala dok je radila kao radiolog u bolnici. Vjenčali su se 2010. godine, a za nekoliko dana trebali su slaviti desetu godišnjicu braka. Prije njega Kellie je bila u braku s Kujayom Xiongom, s kojim ima dva odrasla sina.

Derek Chauvin
Derek Chauvin

Tri godine je živjela u kampu za izbjeglice, a u Ameriku je stigla dok je još bila dijete, gdje je i naučila pričati engleski jezik. Prije dvije godine takmičila se na izboru za Gospođu Minnesote, gdje je i pobijedila. Ubrzo nakon toga otišla je u Las Vegas i učestvovala u izboru za Gospođu Sjedinjenih Američkih Država, no ta lenta ipak nije otišla u njene ruke, piše ABC News.

Bila je misica i ima diplomu iz radiologije, a 13 godina radila je u bolnici u Minneapolisu. Posljednji posao bio joj je u agenciji za nekretnine, dok je trenutno nezaposlena.

Podsjetimo, Chauvin je koljenom gnječio Floydov vrat osam minuta i 46 sekundi. Od trenutka kad je Floyd prestao reagirati, Derek ga je gnječio još dvije minute i 53 sekunde. Optužen je za ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja i za to je u Minnesoti predviđena kazna zatvora do 25 godina.