Josef Fritzl dao intervju
0

"Supruga me još voli, djeca me žele posjetiti u zatvoru"

Sarajevo-x.com
Josef Fritzl
Josef Fritzl
Josef Fritzl, Austrijanac koji je 24 godine u podrumu svoje kuće držao zatoćenu kćerku Elisabeth, kojoj je seksualnim zlostavljanjem napravio sedmero djece, i dalje odbija da se suoči sa svojim zločinima, te tvrdi kako ga supruga i dalje voli.

Fritzl, koji služi doživotnu kaznu zatvora u Austriji, dao je intervju za njemački list Bild u kojem je između ostalog naveo kako još uvijek voli svoju suprugu, te je ubijeđen da i ona voli njega.

Austrijski monstrum je, također, izjavio kako vjeruje da ga njegova djeca žele posjetiti u zatvoru, no vlasti im to zabranjuju.

Sedamdesetpetogodišnji Fritzl već 18 mjeseci boravi u zatvoru. Osuđen je za silovanje, incest, ropstvo i ubistvo.

Iako je u početku negirao zlodjela, uključujući i ono za ubistvo jednog djeteta kratko po rođenju, nakon svjedočenja kćerke izjasnio se krivim po svim optužbama.

Nedavno je novinarima dao izjavu iz zatvora.

Kada se predstavljao rekao je: "Dobar dan, ja sam Josef Fritzl, ali vi to znate, poznat sam u cijelom svijetu."

Na pitanje da li žali zbog svega što je učinio, odgovorio je da ne želi o tome govoriti.

No, kada je počeo pričati o supruzi otkrio je kako joj je slao pisma iz zatvora.

"Napisao sam joj osam pisama, ali nikad nisam dobio odgovor. Ali znam da me ona još uvijek voli. Bojim se da će je neko 'ukrasti' dok sam ja ovdje. Sanjam o tome da ću živ izaći odavde. Želim ponovo brinuti o njoj, jer mi je uvijek bila odana", ispričao je austrijski monstrum.

Niti jedno od njegovih 13. djece, uključujući i šestero koje je dobio s kćerkom, nikada ga nisu posjetili u zatvoru, no Fritzl je uvjeren da su pokušavali, ali im to nije dozvoljeno.

Silovatelj iz Amstettena ispričao je novinarima kako dane u zatvoru provodi gledajući show "Two and a Half Men" i uzgajajući krompir i paradajz.

"Taj show me zabavlja i nasmijava. Tuga uništava čovjekovu dušu", kazao je zlostavljač, prenosi britanski "The Sun".

Inače, Fritzl svakoga jutra vježba, ali pored njega su uvijek dva čuvara.

"Uvijek me čuvaju dvojica zatvorskih službenika, jer imam status seksualnog prestupnika. Boje se za moj život", kazao je Fritzl.

Poznato je da je silovatelj iz Austrije nekoliko puta slao pisma kćerki Elisabethi moleći je za novac, međutim ona mu nije odgovorila. Ona trenutno pokušava izgraditi novi, normalan život sa svojom djecom, a navodno je u vezi s muškarcem koji je prvobitno bio njen tjelohranitelj.