|

Supermarket u Hamburgu skrenuo pažnju na rasizam sklonivši sve strane proizvode s polica

Supermarket u Hamburgu skrenuo pažnju na rasizam sklonivši sve strane proizvode s polica
232
Klix.ba
24.8.2017. u 18:41
172
komentara
232

dijeljenja
1/6 Foto: CEN
2/6 Foto: CEN
3/6 Foto: CEN
4/6 Foto: CEN
5/6 Foto: CEN
6/6 Foto: CEN
Kupci u Hamburgu nedavno su se iznenadili kada su u supermarketu Edeka zatekli skoro prazne police. Mnogi su pomislili kako se supermarket zatvara prije nego su pogledali kako je Edeka na policama ostavila samo domaće njemačke proizvode.
Naime, u Edeki niko nije mogao zateći grčke masline ili španski kećap, niti bilo kakve uvozne proizvode iz drugih zemalja. Iznad jedne police u supermarketu stajao je natpis "tako je prazna polica bez stranaca", dok je iznad druge pisalo "ova polica je poprilično dosadna bez raznolikosti".

Dok su se mnogi pitali šta se dešava u supermarketu, glasnogovrnik Edeke je pojasnio o čemu je riječ. Supermarket je odlučio jedan dan prodavati samo hranu proizvedenu u Njemačkoj kako bi kod kupaca probudio svijest o bogatstvu rasnih i etničkih razlika.

"Edeka se zalaže za različitost i mi proizvodimo mnoštvo hrane u različitim dijelovima Njemačke. Međutim, zajedno s proizvodima iz drugih zemalja kreiramo jedinstvenu raznolikost koju naši kupci cijene", rekao je glasnogovornik Edeke.
Prijavi grešku


Komentari (172)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...