{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suha Arafat danas podnosi tužbu za ubistvo svog supruga

F
31.7.2012. u 12:12
0
0
Suha Arafat danas podnosi tužbu za ubistvo svog supruga
0
Suha Arafat danas podnosi tužbu za ubistvo svog supruga
Jaser Arafat
Udovica Jasera Arafata je izjavila da će u utoraku Francuskoj podnijeti tužbu za ubistvo svog supruga, nakon što je pronađen polonijum na ličnim stvarima bivšeg palestinskog vođe, što je pokrenulo tezu o trovanju.
Ova tužba u rukama viših sudaca suda u Nanteru (u blizini Pariza) bit će podnesena u toku dana uime Suhe Arafat i njene maloljetne kćerke Zawre, prema saopćenju koje je objavio kabinet francuskog advokata Piera-Oliviera Sura.

Advokat je u julu izjavio da će ga Suha Arafat angažirati da pripremi tužbu.

- Ova tužba za ubistvo, ne optužuju nikoga: ni državu, ni grupu, ni osobu, nije zastarjela jer dolazi za manje od deset godina nakon slučaja i nema drugi cilj već da otkrije istinu u znak sjećanja na supruga i oca, navedeno je u tekstu.

Suha i Zawra Arafat imaju potpuno povjerenje u francusko pravosuđe.

Palestinski lider je umro 11. novembra 2004. godine u vojnoj bolnici u Percyju, u blizini Pariza.

Teza o trovanju Jasera Arafata je pokrenuta nakon objavljivanja dokumentarnog filma na Al-Jazeeri u kojem je objavljeno da je Institut za fizičko zračenja u Lozani (u Švajcarskoj) koji je analizirao biološke uzorke uzete s Arafatovih ličnih stvari, otkrio "nenormalnu količinu polonijuma".

Polonijum je radioaktivna supstanca visoko toksična, koja je poslužila za trovanje u Londonu 2006. godine Aleksandra Litvinenka, bivšeg ruskog špijuna koji je postao protivnik predsjednika Vladimira Putina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: