{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suha Arafat danas podnosi tužbu za ubistvo svog supruga

F
31.7.2012. u 12:12
0
0
Suha Arafat danas podnosi tužbu za ubistvo svog supruga
0
Suha Arafat danas podnosi tužbu za ubistvo svog supruga
Jaser Arafat
Udovica Jasera Arafata je izjavila da će u utoraku Francuskoj podnijeti tužbu za ubistvo svog supruga, nakon što je pronađen polonijum na ličnim stvarima bivšeg palestinskog vođe, što je pokrenulo tezu o trovanju.
Ova tužba u rukama viših sudaca suda u Nanteru (u blizini Pariza) bit će podnesena u toku dana uime Suhe Arafat i njene maloljetne kćerke Zawre, prema saopćenju koje je objavio kabinet francuskog advokata Piera-Oliviera Sura.

Advokat je u julu izjavio da će ga Suha Arafat angažirati da pripremi tužbu.

- Ova tužba za ubistvo, ne optužuju nikoga: ni državu, ni grupu, ni osobu, nije zastarjela jer dolazi za manje od deset godina nakon slučaja i nema drugi cilj već da otkrije istinu u znak sjećanja na supruga i oca, navedeno je u tekstu.

Suha i Zawra Arafat imaju potpuno povjerenje u francusko pravosuđe.

Palestinski lider je umro 11. novembra 2004. godine u vojnoj bolnici u Percyju, u blizini Pariza.

Teza o trovanju Jasera Arafata je pokrenuta nakon objavljivanja dokumentarnog filma na Al-Jazeeri u kojem je objavljeno da je Institut za fizičko zračenja u Lozani (u Švajcarskoj) koji je analizirao biološke uzorke uzete s Arafatovih ličnih stvari, otkrio "nenormalnu količinu polonijuma".

Polonijum je radioaktivna supstanca visoko toksična, koja je poslužila za trovanje u Londonu 2006. godine Aleksandra Litvinenka, bivšeg ruskog špijuna koji je postao protivnik predsjednika Vladimira Putina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: