|

Sudsko vijeće će donijeti odluku o nastavku suđenja

Sudsko vijeće će donijeti odluku o nastavku suđenja
0
F
FENA
3.11.2009. u 17:05
0
komentara
0

dijeljenja
Sudsko vijeće će donijeti odluku o nastavku suđenja Foto: Reuters
Suci Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) objavili su u utorak da će tokom sedmice donijeti odluku o nastavku suđenja bivšem političkom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, koji bojkotira svoje suđenje.
- Sudsko vijeće donijet će svoju odluku o ovom predmetu pismenim putem tokom sedmice, izjavio je južnokorejski sudac O-Gon Kwon, koji je predsjedavao statusnom konferencijom koja je održana u utorak popodne, javio je AFP.

- Odgodit ćemo suđenje u očekivanju odluke Vijeća, dodao je on, otkazavši raspravu predviđenu za srijedu u toku koje se trebao saslušati prvi svjedok optužbe.

Radovan Karadžić ponovio je u utorak da nije spreman za svoje suđenje jer nema dovoljno vremena da pripremi odbranu, koju će sam voditi.

Optužen za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog svoje uloge u ratu u Bosni i Hercegovini, Radovan Karadžić je odbio da prisustvuje raspravama svog suđenja.

Suci su upozorili optuženog da bi se njegovo suđenje moglo nastaviti i u njegovom odsustvu ili da bi mu se mogao odrediti advokat po službenoj dužnosti, rješenje koje traži optužba, a koje Karadžić odbija.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.