{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sudbina 7.000 libijskih zatvorenika zabrinjava UN

F
14.10.2011. u 18:24
0
3
Sudbina 7.000 libijskih zatvorenika zabrinjava UN
0
Sudbina 7.000 libijskih zatvorenika zabrinjava UN
Jedna zvaničnica Ujedinjenih nacija zatražila je u petak od novih libijskih vlasti da riješe situaciju više od 7.000 osoba, među kojim su i imigrantski radnici, koji se nalaze u libijskim zatvorima.
"Moglo bi biti više od 7.000 osoba zatvorenih u 67 zatvorskih centara u cijeloj zemlji, izjavila je medijima zvaničnik u sekciji za pravnu državu, jednakost i nediskriminaciju Visokog povjerenstva UN-a za ljudska prava Mona Rishmawi.

Među zatvorenicima su "imigrantski radnici, borci i možda plaćenici", precizirala je ona nakon šestodnevne posjete Libiji, od 4. do 10. oktobra, kada je obišla Tripoli, Bengazi i Misratu, gdje se susrela s predstavnicima vlasti i nevladinih organizacija i civilnog društva.

Na jednoj konferenciji u Ženevi ona je ocijenila da je Libiji potrebno uspostavljanje tranzicijskog pravosuđa jer se zemlja suočava s "ozbiljnim izazovima" u tom domenu i naglasila da zemlja nema policijsku infrastrukturu, ni liste osoba zatvorenih u okviru sukoba.

Rishmawi je izrazila zabrinutost što se tiče zatvorskih uvjeta u kojim se nalaze ti zatvorenici.

Rishmawi je zatražila od vlasti garancije da će se "sa zatvorenim osobama postupati korektno i da će "se naći način da se riješi" njihova situacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: