|

Sud muškarcu zabranio seks zbog niskog IQ-a

Sud muškarcu zabranio seks zbog niskog IQ-a
0
S
Sarajevo-x.com
6.2.2011. u 20:30
25
komentara
0

dijeljenja
Sud muškarcu zabranio seks zbog niskog IQ-a
Višu sud u Velikoj Britaniji zabranio je 41-godišnjem muškarcu seks zbog niskog koeficijenta inteligencije, javlja The Daily Telegraph. Muškarac je bio u vezi sa drugim muškarcem sa kojim je i živio, a na sudu je rekao da ga je to činilo sretnim.
Uprkos tome, sud je odlučio da su seksualni odnosi za njega neprikladni i da on sa koeficijentom inteligencije 48 i smanjenom sposobnošću učenja ne shvata šta radi.

Psihijatar koji je bio uključen u slučaj čak je želio zabraniti seksualnu edukaciju ovom muškarcu, jer bi ga to samo zbunilo.

Sudija Mostyn je rekao da je slučaj legalno, intelektualno i moralno kompleksan kao i seks i da se sud mora prema tome odnositi posebno oprezno. On se ipak složio da Alan ne bi trebao stupati u seksualne odnose, jer nema dovoljno mentalnog kapaciteta da shvati zdravstvene rizike povezane sa tim.

Muškarac se prema odluci suda nalazi pod prismotrom kako ne bi prekršio ovu neobičnu zabranu.

Britanske sudije u skladu sa zakonskom odredbom iz 2005. godine imaju pravo da donose odluke umjesto osoba sa smanjenom nižom inteligencijom, kao što su odlazak na operaciju, abortusi i upotreba kontracepcije.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...