{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentica umrla nakon abortusa

S
13.6.2008. u 12:10
0
0
Studentica umrla nakon abortusa
0
Studentica umrla nakon abortusa
Odlikašica iz Britanije umrla je u nakon abortusa. 18-ogodišnja Manon Jones primila je jake lijekove kako bi prekinula šestosedmičnu trudnoću.
Nakon što joj se stanje pogoršalo, otišla je u bolnicu, ali se u momentu kad je primljena, doktorima pojavio drugi hitni slučaj i djevojka je ostavljena da čeka, piše Daily Mail.

Nakon što nekoliko sati nije primila neophodnu krv koja bi joj spasila život, počele su komplikacije. Njena majka je izjavila da su to bili najteži trenuci u njenom životu. Manonina porodica i dečko danima su bili uz nju na intenzivnoj njezi prije nego što su shvatili da se neće oporaviti.

U Britaniji oko trećina abortusa prije desete sedmice trudnoće izvede se lijekovima, radije nego hirurškim putem. Vlada podržava ovakve abortuse u centrima za planiranje porodice i bolnicama.

Majka preminule je objasnila zašto se ova studentica odlučila na pobačaj. Jones je bila uzorna kršćanka i pjevala je u crkvenom horu u sjevernom Walesu. Onda je upoznala svog dečka Naeema Muzaffara na bristolskom koledžu gdje je studirala. Kad je ostala trudna, odlučila se na abortus kako bi izbjegla konflikt sa muslimanskom porodicom svog momka.

"Bilo joj je veoma teško da se odluči na taj korak," priča njena majka. "Željela je zadržati dijete, ali su okolnosti bile takve."

Pilule za prekid trudnoće najvjerovatnije su prouzrokovale veliko krvarenje zbog čega ju je njen momak odveo u bolnicu u Bristolu. Danima je bila na intenzivnoj njezi. Umrla je od gubitka tekućine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: