Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar i u Turskoj. A identifikacija?
Na temu komentara - nije zivot besmislen, osim ako sami to ne odaberemo. Znaci sami biramo smisao naseg zivota. Nekome je smisao da pomaze ljudima, nekome da citav zivot posveti Allahu, ili nekoj drugoj vjeri. Nekome je opet mozda da ljenčari i čitav dan ne radi ništa. Na vama je da odaberete kroz istrazivanje svega i svačega, a ne da vam neko nametne i kaze eh slušaj, rodjen si za vrijeme Boga Zeusa u Grčkoj i moras to i to raditi inace ce Bogovi sa planine biti nezadovoljni.
Ako bi ušli dublje u spiritualni svijet onda bi po tom 'defaultu' smisao svakome trebala da bude 1. da sto vise napreduje i bude bolji svakog dana (učenje, istrazivanje, izlazak iz comfort zone) 2. da pomaze drugima da i oni budu sto bolji 3. da zajednicki se udruzi i gradi nesto 'veće' za dobrobit sviju
Hmm stvar je u tome što to što je tebi napr besmisleno ne mora značiti da je svakoj drugoj osobi. Ima sigurno Japanaca i Kineza koji toliko uzivaju u nekim igrama da je njima smisao zivota da budu najbolji u nekoj igrici i maximalno uzivaju u tome. Nekome je smisao da spasava cuke i mace i da se brine o njima, a neki s druge strane Kinez koji je navikao da ih mozda jede bi rekao da je to gubljenje vremena i zivota.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jel ovo dozvoljeno s iskamskog stanovista
Erdogane, kume, sjeme ti se zatrlo, ko i ovom tvom belzebubu vamo. Svi ste vi ista skola fuj
joj čime se ti zamaraš,čuj tabuti,znam ja da su tabuti ali je ovo vanredna situacija,šta bi za koronu,svi u sanduke,neka je njima lahka zemlja i da im se Allah smiluje,a u čemu su sasvim je svijedno...
Nije svejedno...svako svoju vjeru, tradiciju i običaje treba čuvati !! Voli svoje, poštuj tuđe !!
Kod muslimana su tabuti, a ne lijesovi !!