|

Stotine građana se kupalo u hladnim vodama jezera Ontario

Stotine građana se kupalo u hladnim vodama jezera Ontario
4
A
Anadolija
2.1.2015. u 11:49
5
komentara
4

dijeljenja
1/7 Foto: Anadolija
2/7 Foto: Anadolija
3/7 Foto: Anadolija
4/7 Foto: Anadolija
5/7 Foto: Anadolija
6/7 Foto: Anadolija
7/7 Foto: Anadolija
Organizacija "Polar Bear Dip" za početak ove godine je priredila manifestaciju kupanja u jezeru Ontario. U parku Coronation u Oakvilleu se skupilo oko 5.700 građana koji su u grupama ulazili u hladnu vodu Ontaria.
U okviru manifestacije priređena je i kostimirana utrka za različite starosne grupe. Onima koji su ulazili u hladnu vodu podijeljena je kafa i čaj, a ostali su posjetitelji mogli kupiti hranu i piće. Prihodi od te prodaje bit će donirani u humanitarne svrhe. 

Tradiciju "Polar Bear Dipa" prije 30 godina započeli su braća Trent i Todd Courage. Oni su istakli da je cilj organizacije bio da ove godine prikupi 120 hiljada dolara, no da je prikupljeni iznos već prešao 130 hiljada. Prikupljeni novac će posredstvom fondacije "World Vision" biti donirana selima u Ruandi kako bi im se osigurala pitka voda. Braća Courage ističu da će se od tih sredstava kopati bunari. 

"Svi koji su danas ovdje došli doslovno spašavaju živote. Ova ledena voda iz koje smo izašli zapravo na drugom kraju svijeta postaje voda za piće", rekao je jedan od braće Courage. 

U posljednjih 20 minuta ove manifestacije prikupljeno je ukupno 1,3 miliona dolara. Uz pomoć tog novca ove godine će se osigurati pitka voda za 10.000 ljudi u Ruandi, posadit će se sadnice voća i otvorit će se radna mjesta. 
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...