{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Steve Jobs škole: Djeca dolaze kada žele, a sve rade preko iPada

A
25.8.2013. u 12:35
156
45
Steve Jobs škole: Djeca dolaze kada žele, a sve rade preko iPada
156
Steve Jobs škole: Djeca dolaze kada žele, a sve rade preko iPada
U novom obrazovnom eksperimentu “Školama Steve Jobsa” u Holandiji djeca će sama birati šta i kada žele da uče, a u školu će dolaziti također kada žele, a sve će raditi preko laptopa, javlja dopisnik agencije Anadolija.
U "Steve Jobs školama" svaki učenik će od četvrte godine dobiti svoj iPad i sami će birati šta će i kada učiti. Holandski mediji pišu da učitelji više neće imati samo ulogu predavača znanja, već preuzimaju ulogu “trenera” koji podržavaju djecu u njihovim individualnim i zajedničkim projektima.

Iz ovih škola poručuju da je proces učenja potpuno prilagođen individualnim potrebama, brzini i stilu učenja svakog djeteta. Prvih sedam takvih osnovnih škola otvoreno je u Holandiji, a ukupno će ih biti 11, dok je za njihovo pokretanje zadužena je fondacija Obrazovanje za novo doba (O4NT).

Holandski mediji tvrde da su ove škole fokusirane na korištenje iPad tableta u učenju i svim drugim aktivnostima, pa će se tako table, rasporedi, ali i roditeljski sastanci održavati na tabletima.

Trenutno se u dvije škole nudi obrazovanje preko iPada u svim razredima, dok će se u ostalim upotrebljavati kako djeca budu rasla.

Učenike u "Steve Jobs školama" čekaju iPad mini tableti u otpornim kućištima, a među aplikacijama koje se nalaze na tabletu je i CoolSpace, virtualno igralište za svaku školu gdje se djeca mogu družiti u stvarnom vremenu.

Učenici i učitelji imaju svoje avatare, a mogu da komuniciraju porukama ili preko FaceTimea, dok roditelji preko posebne aplikacije mogu da prate napredak svoje djece. Osim toga što učenici mogu da uče kada žele, u školu mogu i da dođu kada požele, između 7,30 i 18,30 sati, a potrebno je da se tamo nalaze samo između 10,30 i 15 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: