Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne slavim nista. Nemam u ovakvoj drzavi sta slavit i da nisam ateist. Sutim, gledam svoja posla, radim, jedem, spavam i za sve me zivo boli penis. Slavlje mi je svakog prvog, cim poplacam racune. Isto tako ne pijem, ne pusim, ne kockam se, ne drogiram se, samo radim, spavam, jedem, i jeb.. Iskreno. P.S. Uvjek ispostujem ljude koji nesto slave, a sa kojim sam u kontaktu.
Ja sam ateista,takva se rodila tako ću i umrijeti. Meni ne treba praznik da bi mi prijatelji došli, da bi se proveselili...To ja radim često, zovem prijatelje, zovem rodbinu, pripremim neko posluženje i završimo s pjesmom.Dakle praznik mi je onda kad ja to želim.Tako isto odlazim ja kod drugih. Ne propuštam otići na čestitanje bilo kojeg vjerskog praznika...poštujem i cijenim svačije osjećaje i vjerovanje. Pa... ja kao ateista, puno više znam o vjerskim običajima, od većine vjernika...jer ja ne poštujem samo jednu religiju...a baš me briga za ostale..kao što čine oni koji ističu kako su vjernici. Amerikanci izmišljaju samo da bi narod trošio, vele treba i ateistima i agnosticima praznik kako bi kupovali poklone i trošili više.
Da citiram XTDV sa jednog drugog teksta: \"I ja sam vjernik. Vjerujem u sebe i svoje mogućnosti, svoj trud, ljubav, i svoje bližnje. Nije mi potreban niko drugi.\"
Drago mi je što nas je sve više. Ne stidim se reći da sam ponosni ateist iako sam odgajan kao vjernik. U okolnostima gdje se religija toliko forsira još od predškolskog obrazovanja i toliko besplatno reklamira na svakom koraku, biti ateist nije mala stvar.
K.- a. fir u p. . revodu z. n. aci o. naj koji p. o. kriva. U s. u. stini ne p. ostoje o. riginalni n. e. vjernici jer s. vi l. judi u n. esto v. jeruju n. eko u Boga ,n. eko u p. are,k r. ave,m. . i. seve,k. i. pove itd.U s. vom z. ivotu s. vaki c. ovjek d. ode u s. i. tuaciju da p. r. eispita s. ebe i p. . orazmisli o s. vrhi s. voga b. . itisanja na z. emlji.R. azum je v. elika b- lagodat i m- uskarcina je o- naj ko ga k- oristi,a s-l. abic onaj koji ga z. . apostavi.
Nisam religiozan. Nisam ateista. Nisam agnostik. Od zvaničnih međunarodnih praznika u svijetu slavim Novu godinu 31. decembra sa Djeda Mrazom koji živi na Sjevernom polu a ne onim iz bizantijske Anatolije. Slavim također Prvi maj za koji uvijek kupim nekok pečenja i slobodan dan na poslu. Obilježim svakako i Dan žena. Od nezvaničnih \"praznika\" obilježim prvi dan proljeća. U ovim praznicima koj sam (smo) odabrao(li) sebi i svojima ne osjećam se nimalo usamljeno, pa se tako ne stavljam i ne povijam pod repom nijedne religije.
@ghjgh Many Christian African Americans who celebrate Kwanzaa do so in addition to observing Christmas.[7] In 2009, Maya Angelou narrated the award-winning documentary The Black Candle, the first film about Kwanzaa. Dakle JAKO slicno UVODJENJU kulta Bradonje (alias Djed Mraz), kojega njegovi OBOZAVATELJI zele prestavi kao drustvenu OBAVEZU za sve stanovnike BiH. Naravno jer SLJEDBENICI kazu da je je njihov kult Bradonje \"univerzalan\". Skoro svi americki crnci vode porijeklo iz Zapadne Afrike i NISU nikada govorili (u Africi) swahili, ali eto imaju \"stari\" kult jezickog porijekla iz swahili naroda (u mnozini), jezika koji se sastoji i do 35% od arapskog.... Bradonja \"univerzalni\" simbol DJECOLJUBA sa bradom...
@ghjhg Kwanzaa is a celebration that has its roots in the black nationalist movement of the 1960s, and was established as a means to help African Americans reconnect with their African cultural and historical heritage by uniting in meditation and study of African traditions and Nguzu Saba, the \"seven principles of blackness\" which Karenga said \"is a communitarian African philosophy\". During the early years of Kwanzaa, Karenga said that it was meant to be an alternative to Christmas, that Jesus was psychotic, and that Christianity was a white religion that black people should shun.[5] However, as Kwanzaa gained mainstream adherents, Karenga altered his position so that practicing Christians would not be alienated, then stating in the 1997 Kwanzaa: A Celebration of Family, Community, and Culture, \"Kwanzaa was not created to give people an alternative to their own religion or religious holiday.\"[6]
@ghjhg Maulana Karenga of the US Organization created Kwanzaa in 1966 as the first specifically African American holiday.[2] Karenga said his goal was to \"give Blacks an alternative to the existing holiday and give Blacks an opportunity to celebrate themselves and history, rather than simply imitate the practice of the dominant society.\"[3] The name Kwanzaa derives from the Swahili phrase matunda ya kwanza, meaning first fruits of the harvest.[4] The choice of Swahili, an East African language, reflects its status as a symbol of Pan-Africanism, especially in the 1960s.
@ghjhg Kwanzaa is a weeklong celebration held in the United States honoring universal African-American heritage and culture, observed from December 26 to January 1 each year. It features activities such as lighting a candle holder with seven candles[1] and culminates in a feast and gift giving. It was created by Maulana Karenga and was first celebrated in 1966 - 1967.
jedu go,vna, cuj pitanja molim te, festaju ko i svi ostali, a sta rade r.e.t.ardirani mal.oumnici koji rade na sax za vrijeme blagdana?
@Ja Kako ti znaš da je Miki Maus izmišljen? Kažu da ga je kreirao Disney 1928. godine. Kako znaš? Jesil bio tamo s njim kad ga je crtao? Nisi! Kako onda tvrdiš da je izmišljen? Sad što je očigledno da je izmišljen, to po tebi vjerovatno nema veze. Ako uzmeš bilo koju vjersku knjigu, jasno je vidjeti da je čak Zemlja ravna, da ne idemo dalje. Možda se bog htio našaliti? Naravno da se ne može dokazati čak ni nepostojanje Miki Mausa, ali zašto se pretvarati da nešto slično postoji?
šta je kwanza? molim , tko zna?
dobro ti qpr kaže... ne možeš za ateistu reći da slijepo vjeruje da nema bogova... to je isto kao da to tvrdiš za nekog ko ne vjeruje u miki mausa jer ruku na srce, bogovi djeluju još smiješnije a logično je i pitanje zašto bi vjerovao u nešto tako... \"NE MOŽEŠ DOKAZATI DA NE POSTOJI\" nije relevantan odgovor jer isto to ne možeš ni za čudoviše iz Loh Nesa i tako dalje...
KRŠĆANSTVO JE IZMIŠLJENA RELIGIJA! u ovom komentaru nema ništa uvredljivo i nemojte ga brisati
@Ja Ne razumiješ ti mene očigledno :) A postavlja se i pitanje šta su drugo Bog, Allah i Jahve nego izmišljeni likovi?
Greškom sam napisao \"Miku Mausa\" umjesto \"Miki Mausa\". Nemoj da bi ko ispravljao :D