Na letu bio voditelj Camiroaga
0

Srušio se čileanski avion sa 21 putnikom

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Strahuje se da je 21 osoba izgubila život nakon što se avion čileanskih vojnih snaga srušio u Tihi okean na putu za zabačena ostrva Juan Fernandez.

Čileanski ministar odbrane Andres Allamand rekao je da avion tipa "Casa-212" pokušao dva puta da sleti na aerodrom na ostrvima prije nego je nestao.

On je dodao da je pomorska fregata poslata u oblast zajedno sa helikopterom radi spasilačkih i operacija potrage i da će se njima pridružiti avion tipa "Hercules 130 ".

Allamand  je rekao da se avion još vodi kao nestao.

Vremenski uslovi na ostrvima  bili su  loši sa jakim vjetrom, a spasilačke službe vidjele su prtljag putnika u vodi, javlja BBC.

Među putnicima je bila televizijska ekipa, uključujući popularnog voditelja Felipea Camiroagau.

Vazduhoplovne snage Čilea saopštile su ranije da je "kako se avion približavao ostrvima izgubljena radio veza sa njim" nakon čega je uslijedila potraga pomorskih i avio snaga.
Gradonačelnik  Leopoldo Gonzalez rekao je državnoj televiziji TVN da je primjećena olupina što ukazuje na nesreću.

"Pretpostavljamo da se dogodila nesreća i da nema preživjelih", rekao je on, dodajući da  su odjeća putnika, prtljag, koferi  kao i obuća pronađeni u vodama jedan kilometar  od aerodroma.

U međuvremenu, obožavaoci i publika okupili su se ispred zgrade televizije TVN u Santjagu nakon informacija o nesreći.

Desetine ljudi pale  svijeće  i mole se ispred zgrade, javio je Reuters. 

Felipe Camiroaga (44) jedan je od voditelja jutarnje talk show emisije "Dobro  jutro svima" kao i emisije "Noćna životinja" koja se emituje u večernjem terminu.

Televizijska ekipa putovala je na ostrva  kako bi napravila reportažu o posljedicama razarajućeg zemljotresa i cunamija prošle godine.
Ostrva Juan Fernandez nalaze se oko 670 kilometara od čileanske obale.