Nakon pada vojnog aviona
0

Čile: Pronađena tri tijela u Tihom okeanu

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Najmanje tri tijela i dijelovi olupine pronađeni su u Tihom okeanu nakon nesreće čilanskog vojnog aviona sa 21 putnikom.

Ribari i spasioci, koji su pretraživali vode oko zabačenih ostrva Juan Fernandez, pronašli su tijela najmanje dvije žene i jednog muškarca, rekli su zvaničnici.

   Zvaničnik čileanske avijacije rekao je da nema nade da će naći preživjele.

   Avion, u kome je bio televizijski voditelj Felipe Camiroaga, nestao je sa radara dok je pokušavao da sleti po lošem vremenu.

   Avion "Casa-212" pokušao je dva puta da sleti na aeordrom ostrva po vjetrovitom

vremenu.

   "Čini se da je riječ o neserći u kojoj nema preživjelih. Još uvijek ne gubimo nadu i nastavićemo sa potragom", rekao je Maximiliano Larraechea, generalni sekretar čileanske avijacije, prenosi Reuters.

   Kamiroaga je putovao na ostrva sa petočlanom ekipom popularne emisije (Buenos Dias a Todos) "Dobro jutro svima" čiji je voditelj.
   Oni su trebali da snime reportažu o projektima obnove nakon zemljotresa jačine 8,8 stepeni i cunamija koji je pogodio Čile i ova ostrva u februaru 2010. godine.

   Čileanski predsjednik Sebastian Pinera rekao je da su njegove misli sa porodicama putnika u avionu, koji je poletio iz Santiaga u petak u 14 sati po lokalnom vremenu, a izgubio kontakt sa kontrolom leta četiri sata kasnije.

   Među putnicima je bio i biznismen Felipe Cubillos, zet ministra odbrane Andersa Allamanda, koji je takođe radio na obnovi u okviru grupe "Desafio levantemos Chile".

   Ostrva Juan Fernandez nalaze se oko 670 kilometara od čileanske obale i vjeruje se da su bili inspiracija piscu Danielu Defou za roman "Robinson Crusoe".