Svijet
0

Srbija: Policiji upućen zahtjev za prikupljanje informacija i dokaza u vezi s Ćuruvijom

FENA
Specijalni tužilac za borbu protiv organiziranog kriminala Miljko Radisavljević izjavio je u utorak da je tužilaštvo policiji uputilo zahtjev za prikupljanje određenih informacija i dokaza kako bi se eventualno utvrdio identitet počinioca ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Radisavljević je novinarima u pauzi skupa "Borba protiv organiziranog kriminala u Srbiji - od postojećeg zakonodavstva do sveobuhvatnog prijedloga reforme", rekao da je Specijalno tužilaštvo istražnom sudiji Posebnog odjeljanja Okružnog suda u Beogradu naložilo da provede još neke istražne radnje.

On je podsjetio da je tužilaštvo prošle godine podnijelo zahtjev istražnom sudiji Posebnog odjeljenja da provede određene istražne radnje u vezi s ubistvom Ćuruvije i da je tada saslušano više od 50 svjedoka.

Radisavljević je naglasio da su svi do sada prikupljeni dokazi obezbijeđeni kako bi se eventualno mogli koristiti na sudu, prenio je Tanjug.

Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u Svetogorskoj ulici, u centru Beograda.

Ubijen je tokom NATO-ovog bombardiranja, pet dana nakon što je u tadašnjem dnevnom listu "Politika ekspres" optužen za "priželjkivanje bombi i izdaju".