Italija
0

Srbi i Crnogoraci pljačkali vile po Siciliji

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Talijanska policija uhapsila je u srijedu ujutro grupu državljana Srbije i Crne Gore koji se terete za više od 40 krađa u vilama na Siciliji, iz kojih su odnosili velike količine zlata i nakita.

Karabinjeri su u akciji "Brzo i nasilno" priveli 11 osoba, od kojih dvoje Talijana, koje su pomagale razbojnicima. Kako prenosi agencija ANSA, zlato i nakit su korišteni za kupovinu oružja.

Istraga je počela 2007. godine kada su u autobusu na liniji Agrigento - Palermo uhapšena dvojica, od trojice lopova, neposredno nakon pljačke jedne vile.

Policija je nakon istrage i prisluškivanja telefonskih razgovora utvrdila da ne pljačkaju lopovi pojedinci, već da se radi o organiziranoj kriminalnoj grupi.

Banda je postala poznata po svome specifičnom načinu "djelanja", zbog čega je talijanska policija i dala naziv akciji po filmu Roba Cohena iz 2001. "Fast & furious".

ANSA navodi da su neki od uhapšenih imali zadatak da iz zemlje iz koje dolaze "regrutiraju nove snage" za dolazak u Italiju.

Pored Srba i Crnogoraca, uhapšena su dva Talijana iz Palerma, koji se terete da su razbojnicima davali vozila i od njih kasnije otkupljivali ukradenu robu.

Procjenjuje se da su lopovi iz vila odnijeli skoro 38 kilograma nakita. Policija nije saopćila imena privedenih.

Talijanski portal SiciliaInformazioni, prenosi Tanjug, objavio je krajem oktobra ove godine da su karabinjeri zbog posjedovanja zlata i dragocjenosti ukradenih iz jedne lokalne vile, u istom mjestu gdje je u srijedu privedena razbojnička grupa, uhapsili Bobana Mladenovića (27), Vladu Grbića (26), Dimitrija Stankovića (28) i Tomislava Stankovića (31).