Zbog pokušaja silovanja
0

Spisateljica podnosi novu tužbu protiv Strauss-Kahna

SRNA
Dominique Strauss-Kahn i Tristan Banon
Dominique Strauss-Kahn i Tristan Banon
Francuska spisateljica Tristan Banon podnijet će danas tužbu protiv bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna zbog navodnog pokušaja silovanja 2002. godine, izjavio je njen advokat.

Advokat David Koubbi rekao je da će se tužba odnositi na incident koji se dogodio kada je ona otišla da obavi intervju sa Strauss-Kahnom u jednom stanu u Parizu. Ona je tada imala 22 godine i već je javno govorila o tom događaju.

Strauss-Kahn je nedavno pušten iz kućnog pritvora u New Yorku, gdje je optužen da je seksualno napastvovao sobaricu jednog lokalnog hotela 14. maja, što on demantuje.

Banon poslije navodnog pokušaja silovanja 2002. godine nije otišla u policiju, ali je o svemu govorila u jednoj televizijskoj emisiji 2007. godine, kada je ime bivšeg šefa MMF-a bilo maskirano zvučnim signalom.

Banon je rekla da je Strauss-Kahn rekao da će joj dati intervju samo ako ga ona bude držala za ruku, te da je kasnije morala da se fizički bori da bi ga odgurala.

Njena majka Anne Mansoure, političarka iz Strauss-Kahnove Socijalističke partije, izjavila je da je u to vrijeme ubijedila svoju kćerku da ne podnosi tužbu.