Protesti protiv mjera štednje
27
Španija: Uhapšeno 45 demonstranata, 40 povrijeđeno
Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovako se bori za svoja prava,i protiv nepravde !
Ovako bi se trebala ustati i djelovati i bh. (opljackana i prevarena) radnicka klasa koje su SDA tajkuni i novopeceni hohstaperi bliski naprijed navedenim doveli do gubitka radnih mjesta i ivice gladi.
@@hmh Sigurno si mlad/mlada.. Shvatićeš o čemu sam ti pričao ...
U zabludi si. Kad jednom narod pokaže svoju demokratsku snagu, vidjećeš kako će političari plesati kako narod svira, ali još im se može:) Nisam ti baš siguran za taj "drugi svijet" mada ne bih prejudicirao stvari. Iskoristi ovaj maksimalno što možeš.
Na kraju će fakat svi izaći i sve zapaliti ... Ali to ništa neće riješiti .. doći će nove vođe ... nova korupcija .. novo zapošljavanje preko veze ... Neće niko da radi kao Kinez .. svi hoće da žive ko Englezi ... E pa ... ne može !!!! :) Ja se pokušavam pripremiti za "drugi svijet". Jer na ovom nikad čovjek neće biti zadovoljan !
Okice zelene, godina dana u životu čovjeka je vječnost, deset godina u historiji je kap vode u okeanu. Moja je procjena još najviše godinu dana, eventualno dvije i kad eruptira nezadovoljstvo običnog prevarenog čovjeka i Španija i Grčka će biti sapunice kako će to ovdje biti. Biće mnogo gore jer smo već sada u mnogo težoj situaciji nego i Grci i Španci zajedno.
Volila bi da si u pravu, a vjerovatno jesi...treba narod pokrenuti. Ovdje se vidi ljutnja i ogorcenost, ali svi sjede jos uvijek su pasivni. Cute i cekaju,sta ocito vjeruju u cuda...
Pa Okice zelene, prevrćeš, rušiš i pališ sve dok se ne pojave takvi političari. Mi možda i imamo sreće jer su nam političari pich.kice i ja sam siguran da bi se polovina njih isparila van granica države sa ukradenim novcem istog trenutka kada bi se ovdje počeo dešavati narod.
Treba imati takve politicare,promjenili su Grci i Spanci i nisu nista dobili.
greška u koracima Okice zelene. Sve treba rušiti i paliti i prevrtati. Na političku elitu se samo silom udara. Sve što se uništi, narod će opet izgraditi, ali onda graditi sa političarima koji znaju šta je socijalna osjetljivost.
Sarajevo jeste lijep grad u nekim orijentalnim okvirima, ali realno selo je to za Zagreb. Zagreb = 1.000.000 st, a Sarajevo jedva pola od toga.
Ja kad u ovoj našoj državi se krene sa mjerama štednje, ima da gulimo koru sa drveća noktima i da je kuhamo na šibicama da bi uopšte preživjeli dan.....i ovakva Španija će biti za nas obećana zemlja!
Ova nakaradna EU će pući veoma brzo ko tromblon !! Pa ovaj KAPITAL uništava sve zivo na ovoj planeti . Španci su vlasnici mozda još 20 % svih dobrih mjesta na Španskoj obali dok su ostalih 80 % kupili Njemci i Englezi svojim KAPITALOM . Naravno sve PO ZAKONU koji su oni i napravili ! Isto se dešava i u Grčkoj . Ovakvo stanje neće dugo da potraje . Ova EU će morati da se raspadne ili da mjenjaju zakone koje će omogućiti bolji zivot svin narodima a ne samo povlaštenim !!!
Istrazite kako su perjanice SDA novinarstva, tzv. moralne vertikale Vildana i Duska zaposlile ili bolje receno "uvalile" (kao nagradu za dobar rad za SDA) svog sina i supruga na dobro placena i izmisljena radna mjesta u Telekom
protustuju vec par godina i nista im to ne daje,ni njima ni grcima ni portugalcima.nemau tu promjena bez oruzija i paljenja...nazalost.
www.renesansnakraljevstva.com Zamisli... Budi te cvrkut ptica. Izlazis na ulicu i osjetis miris tek pecenog hljeba iz obliznje pekare. Pogledas oko sebe...renesansni grad. Kraljevina Bosna u 1461. godini. Krenes niz ulicu i zacujes skripu tkalackih strojeva. Vidis i izlog kovacke radnje, a u izlogu maceve, sljemove i sjajne oklope pravljene za bosanske vitezove. Na gradskoj trznici vidis ljude kako prodaju razne proizvode, od hrane do luksuznih dobara. Vidjet ces i arenu. Ljudi ispred nje se spremaju da okusaju snage, neki iz licnih razlog, a neki da bi osvojili srca prelijepih dama. Nastavljas dalje i odjednom ispred sebe ugledas velicanstveni dvorac. Vidjet ces strazare koji se trude napraviti mjesta za Bana koji izlazi na veliki gradski trg. Uci ces u obliznju krcmu, i dok ti krcmar sipa pivo ili kafu, razmisljat ces sta da postanes. Pekar, krojac, kovac... General ili Ban. Uvijek mozes postati i razbojnik, uzeti sav novac, i pobjeci sa voljenom.
Možda da prestanete svi pisati kako treba protestovati i početi to isto raditi, aa :)) ??