Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi ne samo da smo testirali već smo vjerovatno prvi u svijetu implementirali sedmodnevnu radnu sedmicu.
I to po 10 sti dnevno.
U državnim organima, jedva de je i jednodnevna.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Radnik je realno produktivan 4-6 sati dnevno i poslije toga znatno opada produktivnost. Nova istrazivanja pokazuju da radnici koji rade 4 dana u sedmici po 4-6 sati su ustvari produktivniji, jer su odmorni i bolje spremni za rad, ali hajd ti to objasni nasim poslodavcima.
Skrati ti broj radnih dana, ali ti skrati i rokove do kojih moraš obaviti neki posao. I dođeš na isto, radiš 130% umjesto nekih 90-100% (izuzeci i manje), aliiiii radiš 4 dana. Halo efekat majke mi ahhaha. Kažeš sebi wow imam 3 dana da odmorim, i onaj prvi dan vikenda preležiš s upalom mišića, drugi dan se opustiš u kafani, treći dan se dozivaš i onda hajd opet na 130% kapaciteta.
Hocel nasi privatnici uvest sad šestodnevnu? Pitam za druga
Kod nas ljudi ne znaju nista o menadzmentu(osim kako i gdje u brzom roku kupiti diplomu), o ljudskim resursima, o marketingu...znaju samo platiti oglas na fb, zakucati plate i to je to
Bingo likes this ;)
Nekad je ljevica bila za radnike, a sad se svela na ljencuge i jos se pita zasto je skoro pa ociscena u Evropi.
Siriti praksu u ostatak Europe. Pik Tito mi drugi.
Kada vas robot zamjeni necete imati ni cetiri dana rada.
Znaci da je sistem drzava i carinskih barijera bio pun pogodak. Kad neka firma ima puno posla da opstanu u normali moraju se ograniciti svim propisima o radu. Te uvoditi smjene i vise ljudstva. E sad skontajte rad od 3 dana. Znaci nema posla.
Čitao sam da su i Britanci krajem sedamdesetih imali četverodnevnu radnu sedmicu, što je bio znak ekonomske i energetske krize. Radilo se kraće radi uštede energije, ali je i životni standard opao. To je i razlog zašto su tamo nastali najjeftiniji kompjuteri (ZX81, ZX Spectrum i Amstrad CPC464) i zašto je prihvaćen povratak u tvrdi kapitalizam sa Margaret Tačer i Ronaldom Reganom.
Najbolje dnevno 4-5 sati rada bez neki pauzi ali strogo odraditi neg 8-10 ne efektivno rada
Aferim
Sad nece vise njemacka bit prva destinacija
Bravo Španci!
U nas da mogu uveli bi i osmi radni dan
' Ja radim da bih zivio zivot, ja ne radim da bih imao posao '
Ovo je moj moto, nisam to nigdje cuo, nego sam se trudio da zivim takav zivot...i
Svedi su to vec testirali prije mozda dvije tri godine, Japan takodjer.
A testirali su sigurno,nego sto. Stvar je sto klix jos uvijek debelo kaska sa mnogim informacijama.