Svijet
0

Šokantan video na kojem je putnik "proletio" kroz prozor autobusa u Londonu

Klix.ba
BBC je prikazao šokantan video, na kojem se vidi kako čovjek pada sa gornjeg dijela dvospratnog autobusa u Londonu, dok iza njega vozi drugi autobus.

Snimak je zabilježila sigurnosna kamera koja se nalazi na autobusu odmah iza onog u kojem je nesretni čovjek bio. Sestra muškarca koji je ispao, tačnije koji je bačen iz autobusa, je kazala za britanske medije da je njen brat paraliziran nakon ovog incidenta, jer je povrijedio kičmu, ali na svu sreću ostao je živ.

Snimak je nastao još 27. decembra 2012. godine, ali je na BBC-u prikazan u nedjelju u okviru jedne emisije.

Tony Barun, stručnjak za sigurnost u saobraćaju, je kazao kako je poznato da prozori na autobusima mogu popucati tokom saobraćaja, ako neko udari u njih, ali da je prosto nevjerovatno i da nikada do sada nije vidio da je neko udario tako jako u prozor i da je ispao kroz njega tokom vožnje.

Kasnije se ispostavilo da je čovjeka drugi putnik bacio na prozor tako jako da je proletio kroz njega. Osumnjičeni je optužen, ali je i oslobođen na sudu.

Prema službenim podacima policije više od 20.000 kaznenih dijela je počinjeno u londonskim autobusima u prošloj godini. Formirana je i posebna jedinica unutar londonske policije koja pokušava smanjiti stopu kriminaliteta u gradskom saobraćaju.