Svijet
0

Sobarica Straussa-Kahna tuži The New York Post

FENA
Sobarica Nafissatou Diallo
Sobarica Nafissatou Diallo
Advokati koji zastupaju hotelsku sobaricu koja je optužila Straussa-Kahna za pokušaj silovanja i seksualni napad tužili su The New York Post jer su Gvinejku nazvali prostitutkom, javlja CNN.

Također, tim advokata poslao je pismo okružnom tužiocu Manhattana Cyrusu Vanceu ranije u srijedu u kojem su rekli kako bi se Vance trebao povući iz slučaja dijelom zato što je njegov najbliži saradnik pustio u javnost štetnu informaciju o Gvinejki.

Tužilaštvo Manhattana izjavilo je kako je zahtjev da se tužioc povuče iz slučaja seksualnog napada protiv bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Straussa-Kahna i imenuje posebnog tužioca "bez ikakve osnove".

"Nikako se ne slažemo s time kako je predstavljen ovaj ured i rad pomoćnika okružnog tužioca. Bilo kakva preporuka da bi se ovaj ured trebao povući iz slučaja je bez ikakve osnove", rekla je u saopćenju glavna glasnogovornica ureda okružnog tužioca Manhattana Erin Duggan.

Agencija Reuters je došla do primjerka pisma nakon što su advokata Straussa-Kahna održali skoro dvosatni sastanak s tužiteljima iz Vanceova ureda dok slučaj bivšeg direktora Međunarodnoga monetarnog fonda izgleda da je dospio u ozbiljne kušnje. Nijedna strana nije htjela govoriti o sadržaju razgovora.