Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nafta nafta naftica....
Ovo je stvarno sramota, da se napada jedna suverena drzava, UNje izgleda nista, samo mrtvo slovo na papiru.
@Tacke, dim, bitka Prekini sa spamanjem covjece dosadan si
Ovu bandu zapadnu i cionisticku treba unistiti kao pacove, a to znaci deratizacijom. Cilj je samo sta vise mrtvih, haos napraviti, ili bolje reci sta vise mrtvih Muslimana. Dobro danas Putin kaze, da je ovo vec krstaski rat poceo. Nadam se da ce i Arapi imati uskoro kamikaze kao Japanci. Uvijek uz Gadafija a protiv zapadne sotone. Pozdrav iz Beca i Sarajeva.
arapska liga rekla udri po gadafiju.
@Gedza Zasto Srbi nisu razmisljali kad su napali Bosnu? Mislim, nema tu mnogo polemike. 1995-e Banja Luka se spakovala da bjezi. I Ameri su nas zaustavili. Onda ste napali Kosovo, jer na ovom teritoriju niste nista mogli.. I sta se moglo ocekivati??? Da neko opet 5 godina sjedi i ceka da vidi jeste li SPOSOBNI da sa SVOM MOGUCOM opremom u.ni.stite i p.oub.ij.ate golor.uke ljude, uglavnom?A ispostavilo se da niste.. Neee, haveru, postalo je to ofir.no cak i Zapadu.. :)
samo deri te baljuge.
02:13 Almanara Media potvrđuje iz pouzdanih izvora da Khamis al Gadafi je preminuo u nedjelju zbog teških opekotina koje je zadobio prije nekoliko dana. Opekline su nastale kada je pilot borbeno aviona izveo mučenicku misiju i zabio svog ​​lovca u Gadafijevo sjediste u Baab Al Aziziyah. VAŽNO: Mi samo citiramo Almanara Mediji za ovu vijest. Nismo to potvrdili preko bilo kojeg drugog izvora .
nema predaje pukovnice
Britanske snage su sudjelovali u \"drugoj koordiniranim napadima protiv libijskog sistema protuzračne odbrane\", rekao je vojni izvor.. Za drugi put, Velika Britanija je pokrenula Tomahawk Land Attack Rakete iz podmornice klase Trafalgar u Sredozemlju kao dio koordinirane koalicije plan za provedbu rezolucije \", general bojnik John Lorimer navodi se u saopstenju. \"Mi i naši međunarodni partneri su u neprekinutog djelovanja uz podrsku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda Rezolucijom 1973\". 11,00 - Eksplozije i paljba iz pješačkog oružja, u trajanju oko 40 minuta, je čuo u središnjem Bengaziju, stanovnici su rekli za Reuters. 11:55 Robert Gates kaže da pokušaj atentata Gadafija neće biti dobra ideja, 11:27 Gadafi ponudu na primirje nije dovoljno da odvratiti Britaniju od provođenja no-fly zone, glasnogovornik premijera David Cameron kaže:
Pozivam posjetioce ove bjedne WEB stranice da idu na Ljiljan.com.
0:32 Potpuno uništena jedna zgrada Gadafijeve rezidencije U bombardovanju koalicionih snaga potpuno je uništena jedna administrativna zgrada u kompleksu Bab Al-Azizijah libijskog lidera Moamera Gadafija u prestonici Tripoliju, javio je večeras novinar agencije Frans pres koji je bio na licu mesta. Ta zgrada je potpuno uništena, a nalazi se na oko 50 metara od mesta na kojem je postavljen šator u kojem Gadafi često prima goste.
00: 51 BBC -upravne zgrade na Bab al-Aziziya u Tripoliju suo \"potpuno uništene\" od raketa, novinar AFP izvještaj. Guardian- Glavno tijelo NATO-a za donošenje odluka odobrilo je plan za provedbu embarga na uvoz oružja UN-a Libiji, ali nije uspio postići dogovor o planu saveza za provedbu ne-fly zone, prema izvještaju iz Associated Press . AP je izvijestio: Diplomati izjavio je kako Turska je protivljenje bilo intervencije NATO-a u Libiji zastoju odobrenje planove za pokretanje zračne patrole nad Libijom kako bi spriječio vladine snege od napada iz zraka na civilne ciljeve, koji su sastavljeni od strane NATO-a vojnog osoblja. Obje aktivnosti zahtijevat će poseban \"izvršiti direktive\" koje je Sjevernoatlantsko vijeće, koji zahtijeva konsenzus svih 28 članica Saveza.
Polje izvješće o rezultatima zračnih bombardiranja Gadafi snaga južno od Bengazija Predstavnik za tisak solidarnosti polje posjet polazna točka u smjeru južno od grada Bengaziju, pa čak i na udaljenosti od 10 milja od grada Ajdabiya. Reporter naći u nekoliko regija vojna vozila srušio, najveće okupljanje tih mehanizama je u području Thika, oko 25 milja južno od grada Benghazi. Kako procijeniti naš dopisnik na To je uništavanje tih vojnih vozila su spremljene u gradu Benghaziju u slučaju katastrofe, koje sile su u stanju da koristi Gadafi protiv grada. Pronašli su veliki broj oklopnih vozila i oklopnih vozila i više raketnih bacača (Grad), osim vojnih vozila i kamiona opskrbe. Površina Zueitina, ulje luka za izvoz plina, koji je bio prazan, novinar zaustavio na udaljenosti od 10 km od grada Ajdabiya i odlučio se vratiti jer se približava zalazak sunca i dobro, a prema svjedočenjima nekih civila koji dolaze iz smjera grada Ajdabiya da postoje neke snage al-Gaddafi.
22:11 Eksplozije u Tripoliju, dim iznad Gadafijeve rezidencije U Tripoliju su večeras odjeknule snažne eksplozije od kojih jedna u sektoru rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija, javlja izveštač agencije Frans pres. Gust dim se vidi iznad dela rezidencije-kasarne u Bab el-Aziziji, u južnom delu Tripolija, dok odjekuje delovanje protivvazdušne odbrane. Bitka za M. tu 18 i 19.03.2011 god. http://www.facebook.com/video/video.php?v=107280246020796
23:04 Pobunjenici: U protestima poginulo više od 8.000 Libijaca Više od 8,000 Libijaca, uključenih u pobunjenički pokret koji je ustao protiv Moamera Gadafija, poginulo je od pocetka pobune u , izjavio je danas predstavnik pobunjenika Abdel Hafiz Goga. \"Mi nećemo gađati Gaddafijevu rezidenciju. Gaddafi može biti žrtva samo ako se nalazi u vojnom postrojenju, a mi ne znamo da je on tamo. Npr. ako se nađe na lokaciji na kojoj se nalazi protuzračna obrana. Njegovu palaču nećemo gađati.\", dao je izjavu za novinare viceadmiral Courtney u Vasingtonu. Nakon što su se eksplozije i pucnjava čuli su u dva libijska grada, Downing Street je ponovio svoj stav da će pukovnik Gaddafi odgovarati za svoje postupke, a ne njegove riječi. \"Njegove obveze su vrlo jasno postavljene od strane UN-a Rezolucijom Vijeća sigurnosti. Naša procjena je da je došlo do kršenja tih obveza, pa ćemo nastaviti provoditi rezoluciju\", izjavio je glasnogovornik.