Zbog navodne namještaljke
0

Slučaj Strauss-Kahn: Novinar prijeti objavom videa iz hotela

FENA
Dominique Strauss-Kahna (Foto: Reuters)
Dominique Strauss-Kahna (Foto: Reuters)
Američki novinar koji je pokrenuo polemiku o aferi Dominique Strauss-Kahna u New Yorku predložio je da sam objavi videozapis koji potkrepljuje hipotezu urote protiv Dominiquea Strauss-Kahna, piše na internetskoj stranici francuskog sedmičnik Paris Match.

U nedjelju je Epstein zahtijevao od francuskog lanca Accor, vlasnika hotela Sofitel, da objavi snimke na kojima si dvoje zaposlenika hotela na Manhattanu 14. maja čestita nakon iskaza Nafissatou Diallo, sobarice koja je optužila Strauss-Kahna za silovanje.

"Ako Accor odbije potpuno objavljivanje snimke, sam ću to učiniti", navodi Edward Epstein na internet stranici istog sedmičnika.

"Očekujem zeleno svjetlo mojih izvora i nadam mu se u utorak, 29. novembra. Tada ću predložiti objavu videa u američkim emisijama poput Charlie Rose show, na državnoj televiziji PBS.“

Američki novinar je rekao u istrazi časopisa New York Review of Books da tužitelj New Yorka posjeduje snimke videonadzora Sofitela u kojima se vidi dvoje djelatnika kako slavodobitno plešu.

Sofitel je u nedjelju naveo da je taj ples trajao osam sekundi te da nema ničeg značajnog u slavljenju plesom kao i da je dvoje djelatnika kategorički demantiralo povezanost plesa sa Strauss-Kahnom.

"Accor je promijenio svoju verziju. Neka objave cijelu video snimku i vidjet ćemo je li taj veseli ples običan ili izvanredan", rekao je Epstein u nedjelju.

Francuska vlada i hoteli Sofiel su u nedjelju negirali bilo kakvu urotu protiv Dominiquea Strauss-Kahna.

U augustu je prekinut kazneni progon zbog seksualnog napastovanja protiv bivšeg glavnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ali ta je afera uništila sve političke ambicije bivšeg socijalističkog ministra.

Dominique Strauss-Kahn je rekao u nedjelju da nema komentara na Epsteinove članke.