Svijet
0

Slovenska policija zaplijenila razorni eksploziv

FENA
Slovenska policija nastavlja istragu u slučaju nedopuštene trgovine oružjem i eksplozivom u koju je upleteno i više hrvatskih državljana, javljaju u petak slovenski mediji, koji tvrde da postoji sumnja da je eksploziv mogao biti korišten i u terorističke svrhe.

Kako je javila komercijalna televizijska stanica POP-TV, kriminalisti iz Celja nastavljaju s kućnim pretragama nakon što su u četvrtak u blizini Rogatca pripadnici specijalne policije uhapsili jednog slovenskog i jednog hrvatskog državljanina i zaplijenili veću količinu eksploziva.

"Po neslužbenim podacima, policija je zaplijenila vojni eksploziv velike razorne snage koji bi bilo moguće upotrijebiti i u terorističkim napadima, a u pripremama za hapšenje ušla je i u trag naručiteljima eksploziva", navodi komercijalna televizijska stanica POP-TV.

Policijska uprava Celje potvrdila je samo da se radi o nedopuštenoj trgovini oružjem i eksplozivom, da je obavljeno više hapšenja i da se odvijaju daljnje istražne radnje na području Celja i Ljubljane. Tjeralica je raspisana i za jednim hrvatskim državljaninom, navodi POP-TV.