Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Podsjeća me na jednu bolnicu iz Alan Forda. Šta je sa ovim pacijentom ? Boli ga noga. Dobro, odrežite mu ruku. A šta je sa ovim ? Boli ga glava. Ok, izvadite mu jetru. Nije citirano jer se ne sjećam svega, ali je bilo ovako nešto. Boli zub, odreži mu nogu.
ja, eto džabe ih je gurao, altruista
Mozda se on zalagao za svoje pacijente, ali je to njegovo zalaganje/laganje vjerovatno druge kostalo, jer su dr.O\'s pacijenti dobili organe koje bi inace drugi, bolesniji dobili.
\"\"Doktor O\" je manipulirao podacima pacijenata tako što je na njihovim zdravstvenim kartonima napisao da su njihova zdravstvena stanja puno gora nego što su uistinu bila. Stoga su njegovi pacijenti mnogo brže dospijevali na transplantacione liste, a mnogi bolesniji pacijenti su preskočeni.\" Ovaj \"Doktor O\" se zalagao za svoje pacijente, da što prije dođu na listu za transplantaciju, tako što je na njihovim kartonima navodio da su \"bolesniji\" nego što jesu. Ovdje nitko nije spomenuo da je ovaj ljekar uzimao novac za ovo. Ova vrsta \"manipulacije\" kod nas ne postoji. Doktori u BiH te neće ni pregledati, a kamoli da se za pacijenta zauzmu, BEZ PARA (za koje kažu da nije mito već hedija). Kao pacijent spomenut ću samo neke kojima sam morao dati novac . Spomenut ću samo dr.Tarika Kapidžića iz Zenice, dr. Ismeta i Farisa Gavrankapetanovića iz Sarajeva , dr. Emir Arnautalić Tuzla te dr. Besim Prnjavorac iz Tešnja.
uvijek im malo para pa samo traze nacine da izvuku jos jedan stari sarajevski doktor je \"u sali\" govorio da se pare uzimaju dok suze teku znaci, dok je nevolje mozes ljude ucjenjvati i on to koriste a tek kada udju u politiku! najveci kriminalci u politici su upravo doktori!
To se zove mito i korupcija. Kod nas su ti termini nepoznati.