{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skandal sa konjskim mesom se proširio na Hong Kong

20.2.2013. u 13:52
0
3
Skandal sa konjskim mesom se proširio na Hong Kong
0
Skandal sa konjskim mesom se proširio na Hong Kong
Foto: AFP
Konjsko meso u uvezenim lazanjama s govedinom pronađeno je i u Hong Kongu i odmah potom počelo je njegovo povlačenje iz prodaje.
Tamošnje vlasti naredile su velikim lancima supermarketa da povuku lazanje koje je proizvela kompanija Findus. Proizvod je uvezen iz Velike Britanije, a proizvela ga je francuska firma Comigel. Hrana sa zapada je popularna u Hong Kongu jer u tom azijskom finansijskom centru živi mnogo doseljenika iz Evrope.

Stanovništvo je alarmirano da ne konzumira ove lazanje jer konjsko meso nije prošlo potrebne analize. Lazanje su prodavane u supermarketima ParknShop, kojih ima oko 280, čiji je vlasnik tajkun Li Ka-shing, prenosi AFP.

Glasnogovornica vladinog ureda za sigurnost i higijenu hrane kazala je da ova institucija nastavlja pratiti situaciju, ali nije objavljeno koliko je tačno komada Findusovih lazanja povučeno iz prodaje.

Podsjetimo, sporni proizvodi prvi put su otkriveni sredinom januara u Irskoj i Velikoj Britaniji. Od tada su s polica u trgovinama uklonjeni milioni pakovanja lazanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: