{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sirijska opozicija će imati "ambasadora" u Parizu

F
17.11.2012. u 15:56
0
0
Sirijska opozicija će imati "ambasadora" u Parizu
0
Sirijska opozicija će imati "ambasadora" u Parizu
Francois Hollande (Foto: Arhiv/AFP)
Francuski predsjednik Francois Hollande izjavio je u subotu da će Francuska prihvatiti u Parizu jednog "ambasadora nove Koalicije sirijske opozicije koja se obavezala da će u buduću vladu integrirati "sve sastavnice u Siriji".
"U Francuskoj će biti jedan sirijski ambasador kojeg odredi predsjednik Koalicije", izjavio je za štampu francuski predsjednik nakon razgovora sa šefom Ahmadom Moazom el-Hatibom.

EL-Hatib je potvrdio da će buduća vlada koju Koalicija treba da formira podrazumijevati "sve sastavnice u Siriji", među njima "kršćane i alavite", dodao je Francois Hollande.

El-Hatib je izjavio kako ne vidi nikakvu prepreku za formiranje tranzicijske vlade. "Nema problema. Koalicija postoji i mi ćemo uputiti apel za kandidature kako bi se oformila tehnokratska vlada koja će raditi do pada režima", kazao je on.

Zbog oklijevanja zapadnih saveznica Francuske, a posebno evropskih partnera, da priznaju novu koalicju kao "jedinu" sagovornicu, francuski predsjednik je izjavio da će nastaviti raditi na uvjeravanju svojih partnera.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: