|

Sirijska opozicija će imati "ambasadora" u Parizu

Sirijska opozicija će imati "ambasadora" u Parizu
0
F
FENA
17.11.2012. u 15:56
0
komentara
0

dijeljenja
Sirijska opozicija će imati "ambasadora" u Parizu Francois Hollande (Foto: Arhiv/AFP)
Francuski predsjednik Francois Hollande izjavio je u subotu da će Francuska prihvatiti u Parizu jednog "ambasadora nove Koalicije sirijske opozicije koja se obavezala da će u buduću vladu integrirati "sve sastavnice u Siriji".
"U Francuskoj će biti jedan sirijski ambasador kojeg odredi predsjednik Koalicije", izjavio je za štampu francuski predsjednik nakon razgovora sa šefom Ahmadom Moazom el-Hatibom.

EL-Hatib je potvrdio da će buduća vlada koju Koalicija treba da formira podrazumijevati "sve sastavnice u Siriji", među njima "kršćane i alavite", dodao je Francois Hollande.

El-Hatib je izjavio kako ne vidi nikakvu prepreku za formiranje tranzicijske vlade. "Nema problema. Koalicija postoji i mi ćemo uputiti apel za kandidature kako bi se oformila tehnokratska vlada koja će raditi do pada režima", kazao je on.

Zbog oklijevanja zapadnih saveznica Francuske, a posebno evropskih partnera, da priznaju novu koalicju kao "jedinu" sagovornicu, francuski predsjednik je izjavio da će nastaviti raditi na uvjeravanju svojih partnera.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.