Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ekonomski, i politicki Turska je gigant, sa Erdoganom su se vratili na velika vrata. A prije toga morali su otjerati primitivni komunizam i posvetiti se ekonomiji. Vise ce Turska donijeti pravde svijetu nego sve ono sto su Evropski kolonizatori do sad. A donijeli su samo genocide.
Sirijski \"pobunjenici\" bi Busha: http://www.weeklystandard.com/blogs/missing-bush_613588.html
@ max Nisi u pravi ,nego si samo jos jedan u nizu neznalica..Moje Historijsko ,kulturolosko ,etnografsko i religijsko poznavanje regiona je dovoljno dobro za diskusiju na puino kvalitzetnijem portalu od ovog...Da ponovim tebi i drugima...Familija Assad pocev od oca Hafiz al-Assada pa sina Baschara al Assada priupada siitskoj sekti Alaviti koja predstavlja manjinu sirtijskog naroda i u glavnom je naseljena u sjeverno-zapadnom dijelu Sirije....Po religijskom sastavu najbrojniji su sunitski muslimani (74%), Allaviti-šiitski muslimani oko 12%, a kršćana 9-10%....Ko i zasto je postavio na scenu ovu manjninu..Odgovor je = Poastavili su ih kolonijalisticka imperija na celu s Velikom Britanijom .Ostalo zakljuci sam ako budes ima su cim...Toliko...
bezbeli nisi u pravu......... slaba ti je istorija. u siriji vladaju suniti samo sto ne zele izraelsku tiraniju i zato nepasu zapadu. gore se stvari desavaju u egiptu jemenu i saudiskoj arabiji-al oni pasu zapadu.
sirijci idu u tursku po zaštitu----pardon po oružje.
@ istin E vidis tvoj nick treba da glasi neznanje..Zasto ? Zato sto nisi upucen ..Moras znati da Sirijom vlada manjina Alaviti na cijem celu se nalazi Predsjadnik Assad..Dakle sirijom vladaju manjine Alaviti i kriscani..Alaviti su u dobrim odnosima sa sitima ..i to podrazumjeva dobar odnos sa Iranom..U Siriji treba da se desi demokratija odnosno volja naroda a ne manjine i to ce znaciti da ce na vlast doci suniti koji cine vecinu te drzave...MISLIM DA SAM TI U DVIJE RECENICE RASCISTIO ZABUNU OKO SIRIJE.. Pozdrav i prvo skoci pa reci hop... ; )
\"oruzije dolazi i krijumcari iz Turske\" ... tu su sami sebe ukopali.I onda ta turska prijeti i govori kako Siriju treba sankcionisati.A ta turska pomaze zapadu da sruse Siriju,jer se Sirija kao i Iran i Liban protive americi i izraelu. Long live Syria & Iran !
Pa kod koga će drugo ići nego kod svog starog Osmanskog gazde,historija se ponavlja :))
I mi smo bliski sa Turskom
\"Sirijci idu u tursku po zastitu\", i onda pise njih je tamo 2000,pa ljudi moji to je manje nego 1 posto Sirije, i dali je to stvarno zasluzilo da bude u Vijestima, pa zasto ne pisete o jednom covjeku koji je uhapsen u Kini juce. Ja vijesti i zapadnog trovanja..........