Provincija Damask
0

Sirija: Vojska ubila 16 civila

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U napadima sirijske vojske u selu Jalda u provinciji Damask ubijeno je 16 civila, uključujući petoro djece i četiri žene, tvrde sirijski opozicioni aktivisti.

"Najmanje 16 civila, uključujući petoro djece mlađe od 16 godina i četiri žene, ubijeno je u napadu režimskih snaga, saopćila je Sirijska organizacija za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu", javila je agencija France Presse.

Pojedini pobunjenici koji su se prošle sedmice borili protiv režimskih snaga u Damasku povukli su se u Jaldu, selo koje se nalazi sedam kilometara južno od prijestonice.

Pripadnici druge grupe aktivista, Sirijske revolucionarne opće komisije, tvrde da su režimske snage selo napale iz helikoptera, da je stanovništvo preplašeno, a da su se pojedine kuće srušile dok su se u njima još nalazili ljudi.

Aktivisti Sirijske organizacije za ljudska prava od početka 16-mjesečne krize u Siriji svakodnevno izvještavaju o sukobima i žrtvama, ali njihovi navodi ne mogu nezavisno da se provjere jer je novinarima zabranjen pristup.