Najviše mrtvih u Damasku
5

Sirija: U prethodna 24 sata 223 osobe smrtno stradale 

Anadolija
Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SNHR), čije je sjedište u Londonu, saopćila je da je vojska odana režimu Bashara al-Assada na području koje kontrolišu pobunjeničke snage u porethodna 24 sata usmrtila 223 osobe.

Od toga, u predgrađu Damaska je ubijeno 47, Halepu 42, Deri 15, Hami 12, Idlibu devet, Deyru'z Zori osam, Rakki i Kuneytri po tri osobe.

Također, prema navodima SNHR-a, u napadima sirijske vojske u Humusu i Deyr Belabi ubijene su 84 osobe, dok je u zračnim napadima veliki broj osoba ranjen. Prema podacima do kojih su došli zvaničnici SNHR-a, među ubijenima se nalazi 21 žena i 25 djece.

Također, sirijska vojska odana predsjedniku Assadu širom zemlje je izvršila napade na 134 mjesta, a 31 mjesto su bombardovali iz aviona.

Od početka sukoba u Siriji, koji su počeli ustankom protiv režima predsjednika Bashara al-Assada u martu 2011. godine, smrtno je stradalo oko 40 hiljada ljudi, dok je blizu 300 hiljada Sirijaca utočište pronašlo u izbjeglištvu, uglavnom u susjednim zemljama Turskoj i Jordanu.