Poginulo 118 osoba
0

Sirija: Assadove snage grad Kabun pretvorile u ruševine

FENA
Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji sa sjedištem u Londonu saopćila je da je u četvrtak u operacijama koje su sprovedene u različitim gradovima poginulo 118 osoba.

Prema informacijama iste organizacije, u Halepu je poginulo 30 osoba, Damasku i okolini 27, Idlibu 19, Homsu 13, Deyru'z Zori i Deri po devet osoba te Hami šest. U Kuneyteri su poginule tri osobe te u Lazkiyi dvije osobe, saopćila je organizacija.

Također, saopćeno je da su ratni avioni i tenkovi napadali halepska područja Sahur, Besatin Basa, Miydan, Klus, Bab Hadid te Meru, Kaptan Cebel i Deyr Haffar.

Lokalni aktivisti su saopćili da su područja oko Damaska Tadamun, Duma, Haresta, Zabadani, Artuz i Katana napadnuti teškim naoružanjam te da je uništen veliki broj kuća i da su snage sigurnosti uništile veliki broj kuća koje pripadaju članovima opozicije.

Aktivisti su također naglasili da je u sukobima Oslobodilačke vojske Sirije i vojske odane režimu predsjednika Bashara al-Assada grad Kabun pretvoren u ruševine.