Očekivali su puno više
64

Sinovi Donalda Trumpa optužili republikace za "slabu" podršku

A. B.
Donald trump Jr. (lijevo) i Eric Trump (desno) (Foto: EPA-EFE)
Donald trump Jr. (lijevo) i Eric Trump (desno) (Foto: EPA-EFE)
Dvojica sinova republikanskog kandidata Donalda Trumpa za američkog predsjednika zamjerili su republikancima i napali ih zbog njihove "slabe" podrške dok se Trump bori za novi mandat.

Najstariji sin Donald Trump Jr. optužio je članove republikanske stranke jer se ne zalažu dovoljno, a povodom toga oglasio se i njegov mlađi brat Eric.

"Naši glasači nikada ne zaboravljaju ako su vaši, s druge strane, ovce", poručio je Eric.

Rezultati izbora u SAD-u još nisu poznati, tijesna je utrka između demokrate Joea Bidena i republikanca Donalda Trumpa.

Međutim, skoro sve vrijeme Biden je u prednosti naspram Trumpa i izvjesnija je njegova pobjeda, a s druge strane, time je republikanac dodatno izrevoltiran pa sve češće poziva na obustave brojanja glasova, podiže i najavljuje tužbe navodeći da demokrate kradu, a već je nekoliko sati nakon izbora proglasio svoju pobjedu.

Sve to je znatno podijelilo mišljenja javnosti, pa su i Trumpovi republikanci u nekoliko navrata upozoravali da prenagljuje u izjavama te da je potrebno sačekati konačne rezultate.

Stariji republikanci poput senatora iz Utaha Mitta Romneyja i guvernera Marylanda Larryja Hogana upozorili su protiv potkopavanja demokratskog procesa, piše BBC.

Upravo to je bio povod da Trumpov stariji sin na Twitteru pokaže bijes prema onima koji bi "trebalo da budu na Trumpovoj strani".

"Potpuni nedostatak akcije gotovo svih 'nada' GOP-a (republikanska stranka) prilično je nevjerovatan. Oni imaju savršenu platformu kojom pokazuju da su spremni i sposobni za borbu, ali umjesto toga oni će se prikloniti medijskoj rulji. Ne brinite, Donald Trump će se boriti i možete gledati kako, kao i obično", napisao je Donald Trump Jr.

Ovaj tvit je bio odgovor na objavu Mikea Cernoviča, aktiviste za ljudska prava i Trumpovog pristalice koji je kritikovao njegovu bivšu ambasadoricu u UN-u Nikki Haley.

Ovaj spor između Trumpa i stranačke klase postavit će pitanja u kojem smjeru stranka ide nakon što Trump ode, bilo da je to 2020. ili 2024. godine.