Italija
0

Sin nožem napao oca zbog igre za PlayStation

SRNA
Italijan Fabrizio R., koji se sa sinom posvađao zbog taktike u igri "FIFA 2009" za PlayStation, oporavlja se u bolnici nakon što ga je tinejdžer kuhinjskim nožem ubo u vrat, izjavili su danas policijski i bolnički zvaničnici.

Prema pisanju lista Il Corriere della Sera, Fabrizio je zadobio duboku posjekotinu na grlu nakon što ga je 16-godišnji sin Mario napao tokom rasprave o videoigri.

Policija navodi da je rasprava izbila nakon što je 46-godišnji Fabrizio savjetovao sina da promijeni taktiku, kako bi imao bolje rezultate u igri, poslije čega je zbog sinovljevog ponašanja isključio televizor.

Tinejdžer je potom otišao u kuhinju i uzeo nož nakon čega je oca ubo u vrat, poslije čega je oštricu oprao iznad lavaboa i ostavio ga da se suši. Njegova majka 46-godišnja domaćica Monica B. rekla je italijanskim medijima da nije bila svjesna događanja sve dok njen suprug nije izašao iz sobe držeći se za vrat.

"Vidjela sam Marija kako odlazi u sobu i potom se vraća da opere nože. Izgledao je smiren. Potom je suprug ušao u sobu sa rukama oko vrata dok mu je između prstiju curila krv", rekal je Monica.

Tinejdžer se potom zatvorio u sobu i nije se opirao kada je policija stigla da ga uhapsi.

On je prije nekoliko dana igru "FIFA 2009" dobio od roditelja koji nisu željeli da igra neke druge mnogo nasilnije igre.