Kina
0

Dječak preživio zabijanje noža u glavu

Sarajevo-x.com
Jednom dječaku iz Kine u lobanju je zabijen nož veličine 25 centimetara, nakon što se jedna grupa dječaka potukla zbog kompjuterske igrice. Kineski mediji navode da je dječak igrao online igru Counter Strike sa prijateljom u internet kafeu kada se incident desio.

''Njegovo lice je bilo svo krvavo, ali je on još uvijek bio pri svijesti'', rekao je direktor bolnice koja je hospitaliizirala dječaka. Wei, zbodeni 16-godišnjak čak je hodao do bolnice uz pomoć svog prijatelja.

Njih dvojica su igrali Counter Strike i porazili najvećeg neprijatelja u virtualnom svijetu što je bio povod za tuču dječaka.

''Kada smo igrali igru, grupa dječaka iz istog internet centra je došla do nas govoreći da smo morali instalirati softver da bi pobijedili u igri. Onda smo se sa njima počeli prepirati'', rekao 18-godišnji Huang, prijatelj povrijeđenog.

Wei i Huang su izvučeni van internet kafića, gdje se tuča nastavila. Huang je rekao da je uboden nožem u lijevu ruku nakon čega su napadači pobjegli.

''Potom sam našao Weia kako leži na zemlji sa nožem u glavi''.

Napadači su optužili Weia da instalirao kod koji omogućava da njegov lik u igri vidi kroz zidove, čineći ga lakšim u lociranju protivnika, piše Daily Mail.

Operacija je trajala više od dva sata i doktori su rekli da je njegovo stanje stabilno ali da pacijent može imati posljedice poput infekcija, oštećenja mozga i epilepsije.