Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nema u iraku mira i prosperiteta ni narednih 1000 godina, slicno kao i na balkanu dokazano uspesna americka spoljna politika bazirana na kreiranju zona stalnih konflikata, vecnih zarista
Eh ta konačna faza je cilj svih ovih dešavanja. Sjetimo se da je započeta ratom između IRaka i IRana ! I šta su dobili jedni i drugi ratom ?? IRanci svjetske prvake, i najopasnije konkurente BiH u sjedećoj odbojci, a Iraq sve ovo što sad gledamo.
Dole je najveći problem što su na silu stvorene države miješajući razćičita plemena i religije. 100% ista situacija kao u bosni i hercegovini. Jedino rješenje je razdvajanje po plemenskim i religijskim linijama i stvaranje nacionalnih država na tim prostorima, a u bih stvoriti nacionalnu državu bošnjaka, a hrvatska i srpska plemena spojiti odgovarajućim nacijonalnim državama.
@Vandal6 De nemoj prepisivati od Franje i Slobe iz 90-tih! Budi originalan, izmisli nešto svoje, BA!
Po tvojoj teoriji bi Njemačku trebalo rasparčat u sto dijelova.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
NIkad vi nećete imati mira dok god bude makar 1 litar nafte ispod vaših nogu. Na opštu radost naftnih kompanija :( Nema veze jeste li šiti ili suniti ili kurdi ili druzi vi ste samo još jedna smetnja kod vađenja nafte.
@r2d2limeni pogledaj države oko kaspijskog jezera. Muslimanske države pune nafte, ali to su nacionalne države , a ne frankenštajn države poput iraka i bih.
@Vandal6 Slažem se da su Irak, Sirija, Jordan države koje su nastale isključivo da bi se podijelili kolonijalni uticaji engleske i francuske nakon raspada otomaskog carstva a sve da bi se napravila država Izrael. A Bosna je nastala prije 1000 godina i trenutno je pod okupacijom jer nije do kraja izborila samostalnost. Ali nije država koju je neko naškrabao na papiru za 10 minuta. Države oko kaspijskog jezera su samo sateliti moćnih susjeda-samostalne kao cvijeće u saksiji
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
sve ove arapske zemlje treba poravnat sa zemljom
znači prvo se suniti i šije zajedno borili protiv idila a nakon poraza idila ovi će se nastaviti međusobno rokati. baš religija mira.
@brundo medo, izvini, a šta je to pogrešno napisano u mom komentaru. ja ovo pričam baš zato što znam sve o religijama posebno o islamu. da ti kažem nešto u povjerenju religiju su ljudi izmislili za džikane poput tebe.
Kako li je samo Sadam drzao svu tu bagru u saci ?! (pitanje je retoricko)