{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šef meksičkog narko-kartela nudi 100 miliona dolara za glavu Donalda Trumpa

Klix.ba
9.10.2015. u 08:35
2
27
Šef meksičkog narko-kartela nudi 100 miliona dolara za glavu Donalda Trumpa
2
Šef meksičkog narko-kartela nudi 100 miliona dolara za glavu Donalda Trumpa
Joaquin El Chapo Guzman (Foto: Policija)
Joaquin El Chapo Guzman, šef meksičkog Sinaloa narko-kartela navodno nudi 100 miliona eura za ubistvo kandidata za predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, zbog njegovog govora usmjerenog protiv meksičkih imigranata.
U SAD-u, gdje Guzman važi za državnog neprijatelja broj 1, izdata je nagrada za njegovu glavu u vrijednosti od 5 miliona dolara.

Ipak, to je sitnica za El Chapa kojeg je samo bijeg iz zatvora u julu 2015. koštao 2,5 miliona eura.

Neposredno prije Guzmanovog bijega Donald Trump je počeo govoriti protiv meksičkih imigranata koji, prema njegovim riječima, u državu unose drogu, kriminal i silovanja. Navodno, ovo je razbjesnilo i narko-bosa koji je na svom Twitter nalogu američkog tajkuna nazvao "gadom".Kako prenosi meksička televizija Telesur, kolega iz ćelije posmatrao je kako je El Chapo pobjesnio kada je čuo Trumpov antimeksički govor.

"Totalno je poludio. On želi Trumpa vidjeti mrtvog pod svaku cijenu", rekao je neimenovani zatvorenik.

A cijena za Guzmana ne predstavlja problem. Svojevremeno ga je Forbes svrstao na spisak najmoćnijih ljudi na svijetu. Procjenjuje se da je od preprodaje droge zaradio više od milijardu dolara.

Trump je, izgleda, ove prijetnje i sam shvatio ozbiljno, što i ne čudi s obzirom na to da Guzman važi za veoma okrutnog čovjeka, a Sinaloa kartelu kojim upravlja pripisuju se stotine ubistava. Naime, kandidat za američkog predsjednika u međuvremenu je prilikom javnih nastupa počeo nositi pancirni prsluk, a i u redovnom je kontaktu sa FBI-em.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: