Susret s Izraelcima
83

Šef američke vojne komande stiže u Izrael, razgovarat će o potencijalnom napadu Irana

V. K.
Michael Kurilla i Yoav Gallant (Foto: Ministarstvo odbrane Izraela)
Michael Kurilla i Yoav Gallant (Foto: Ministarstvo odbrane Izraela)
Šef američke Centralne vojne komande (CENTCOM) general Michael Kurilla posjetit će u četvrtak Izrael kako bi razgovarao o potencijalnom napadu Irana.

Prema izvještavanju izraelskih medija, Kurilla će se u četvrtak sastati s ministrom odbrane Yoavom Gallantom, ali i visokorangiranim zvaničnicima Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

"Američki i izraelski zvanični iz različitih agencija bili u kontaktu posljednjih nekoliko dana, a sve u cilju pripreme za mogući odgovor Irana na izraelski napad na zgradu iranskog konzulata u Siriji", navodi se.

Posljednjih nekoliko dana iz Tel Aviva i Teherana stigao je niz izjava u kojima su zvaničnici prijetili napadima kako zračnim tako i kopnenim i pomorskim putem.

"U ovom ratu napadnuti smo na više frontova i iz različitih pravaca. Svaki neprijatelj koji pokuša da nas napadne, prije svega će biti dočekan snažnom odbranom. Mi ćemo znati vrlo brzo reagovati odlučnom ofanzivnom akcijom na teritoriju onoga ko napadne našu teritoriju. Imamo tu sposobnost", rekao je ranije Gallant.