{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmogodišnji dječak razbio svoju štednu kasicu i donirao novac za obnovu džamije u Texasu

19.11.2015. u 19:55
989
79
Sedmogodišnji dječak razbio svoju štednu kasicu i donirao novac za obnovu džamije u Texasu
989
Sedmogodišnji dječak razbio svoju štednu kasicu i donirao novac za obnovu džamije u Texasu
Sedmogodišnji dječak iz Texasa Jack Swanson nije mogao shvatiti zbog čega je džamija u naselju Pflugerville i ispunjena pocijepanim listovima Kur'ana, a kada mu je majka objasnila da su to učinili loši ljudi nakon terorističkog napad u Parizu, osjećao se loše. Ovaj mali dječak odlučio je dati svoj doprinos zajedništvu, humanosti i budućnosti.
Njegova majka Laura kazala je kako je odmah po dalsku u kuću uzeo svoju kasicu-prasicu, razbio je i počeo brojati novac.

"U automobilu smo razgovarali o tome šta znače crkve i druge bogomolje, te koliko je to užasno i ružno što je neko napravio ovoj džamiji. Pričali smo o tome kako su sve bogomolje bitne i trebaju se poštovati. Mislim da je bitno razgovarati s djecom o tome i naučiti ih važnim stvarima u životu", kazala je Laura.

Jack je odlučio da želi pomoći. Dao je svu svoju ušteđevinu (20 dolara u kovanicama) imamu džamije.

Faisal Naeem iz Islamskog centra Pflugerville, kazao je kako je to bio vrlo dirljiv trenutak.

"To je 20 dolara, ali dolazi od dječaka koji je sakupljao svoju ušteđevinu i vrijedi kao 20 miliona dolara meni i našoj zajednici. Ovo mi daje nadu. Onaj ko je napravio ovo (pocijepao Kur'an) ne predstavljaju nikoga sem sebe. Ako ih pronađu, dočekat ćemo ih raširenih ruku i razgovarati s njima. Da su rzagovarali s nama shvatilio bi da mi nemamo nikakve veze s onim što se dogodilo u Parizu ili Bliskom Istoku. Mi ne želimo da bilo ko bude povrijeđen", rekao je Naeem.Jackova mama kazala je da je zgrožena ovim huliganskim djelom i da se nada da će osobe koje su to učinile biti uhvaćene.

"To je odvratno, užasno. Nebitno je u šta vjerujete, u koga bilo ko vjeruje, sve vjere su bitne", kazala je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: