|

SDU BiH pozdravila policijsku akciju Trebević

SDU BiH pozdravila policijsku akciju Trebević
3
F
FENA
27.1.2013. u 16:30
3
komentara
3

dijeljenja
SDU BiH pozdravila policijsku akciju Trebević
Rukovodstvo SDU BiH pozdravilo je u nedjelju policijsku akciju Trebević usmjerenu ka suzbijanju općeg kriminaliteta koja se koordinirano sprovodi od agencija za zaštitu zakonitosti u nekoliko gradova u BiH.
Rukovodstvo SDU BiH izražava svoje zadovoljstvo što se sa deklarativne borbe protiv organiziranog kriminala prešlo na konkretne poteze od SIPA-e, entitetskih MUP-ova i MUP-a Kantona Sarajevo, kao i grada Istočno Sarajevo.

Također, izražava se zahvalnost svim pripadnicima policijskih agencija koji su učestvovali u ovoj akciji, a posebno pripadnicima MUP-a KS koji su i na ovaj način demonstrirali jedinstvo sindikata, uprave policije i ministarstva unutrašnjih poslova kao i činjenicu da su više nego kadri da budu iznimno važan faktor unutar sigurnosnog sistema u BiH.

"Visok nivo profesionalizma, usklađenosti, subordinacije i sinhronizacije između agencija za zaštitu zakonitosti u izvođenju ove akcije pokazuje da je na sceni postepeno uvezivanje sigurnosnog sektora u BiH što kod građana uljeva povjerenje u instrumente pravne države. Nadamo se da će odgovorni na vlasti na svim nivoima prepoznati potrebu jačanja koordinacije sigurnosnog sektora i materijalnog opremanja svih policijskih agencija u BiH kako bi se što efikasnije suprostavili dobro organiziranim kriminalnim grupama često povezanim s političkim krugovima u BiH. Također se nadamo da će ovakvih akcija sa uspješnim rezultatima biti daleko više", ističe rukovodstvo SDU BiH, saopćeno je iz Pres službe ove stranke.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...