Svijet
0

Savjetnica Hillary Clinton se razvodi od bivšeg kongresmena zbog seksualnih afera

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Huma Abedin, lična pomoćnica kandidatkinje za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton, je objavila da se razvodi od svog muža, osramoćenog bivšeg političara Anthonyja Weinera.

Bivši kongresmen je podnio ostavku 2011. godine. Morao je otići iz Kongresa nakon što je otkriveno da je godinama ženama slao svoje golišave fotografije. On je lagao o nizu internetskih chatova sa ženama u kojima im je slao kompromitirajuće fotografije.

"Nakon dugog i bolnog razmatranja, donijela sam odluku da se razvedem od svog muža. Anthony i ja ćemo ostati u dobrim odnosima zbog našeg sina koji je svjetlo našeg života. U ovom teškom trenutku, molim za poštovanje naše privatnosti", poslala je Huma Abedin u saopćenju.

Ona je jedna od najpouzdanijih savjetnika Hillary Clinton.

Osramoćeni američki političar Anthony Weiner priznao je da imao cyber seksualne afere otkako je 2011. dao ostavku u Kongresu. U to vrijeme, Huma Abedin je branila svog supruga.

Pritisak na njega je bio dodatno povećan kada je žena kojoj je slao fotografije, Sydney Leathers, izašla u javnost s "prljavim" detaljima. Na kraju je priznao da je imao desetak vanbračnih veza.

Vezani članci