Komentari (203)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Muslimani ne poste od sumraka do zore nego obratno :/
Pa i ne piše tako, piše "od zore do sumraka".
sezam sve nije bijelo i crno. mnogi sa bliskog istoka odlaze na zapad zbog politickih prilika, ratova i ektremizma, neki zbog ekonomskih prilika a nek jer onakve uslove kakve nude zapadno europske drzave ne moze nikad dobiti u Saudijskoj Arabiji, UAR, Kuvajtu....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
pa sta se cudite,tamo vlada serijatski zakon i po njihovom zakonu je duznost postiti,to su islamski zakoni.Nemojte to porediti sa demokratskim drzavama!
Ne lupetaj, niko te ne moze natjerati da se ti odrices hrane i pica, procitaj clanak do kraja, a ne samo naslov
koja glupost. e pa da ovakvi ne bi odlucivali u normalnim zemljama ne treba im dozvoliti veci uticaj. demokratija je plodno tlo za sve oblike ekstremnog. zato ne treba gledati cudno na europske zemlje koje zabranjuju totalno pokrivanje zene. bas kao sto ni pokrivanje nema veze sa zenom tako ni zabrana nosenja nikaba nema veza sa njom vec sa onim koji je koristi za promidzbu ovakvog oblika 'samoupravljanja' i zakona.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Cist ekstremni fasizam. Nametanje svoga drugome. Treba jos da ih zigosu necim da se zna da su stranci na prvu. 8 miliona ljudi nije malo, i neko im nametne da ne smiju da jedu ili piju na +50 na javnom mjestu. Hitler se toga nije sjetio. I kako onda traze nekakvo postovanje kad oni sami ne postuju tudje. Post je licna stvar covjeka a ne zakonska odredba, ko je u iskusenju ili nek se pati ili nek poklekne ali bez maltretiranja drugih ljudi. Gdje su tu ljudska prava??? Bilo koji musliman kad dodje na zapad prvo sto trazi su "ljudska prava" tj da zivi kako je navikao u svijetu iz kojeg je pobjegao zbog ugrozenosti. Paradoksalna doktrina totalno. Po toj logici ne trebaju se bunit zbog zabrane nosenja marama u Francuskoj jer su to propisi te zemlje. Ovo covjecanstvo samo moze u propast dok god je religija ove vrste upletena u njegovo tkivo. Religija danasnjice je politika, mafija koja prisiljava i iznudjuje. Industrija patnje i jedenja govana. Ja sam ateista pa zasto niko ne postuje moje??
Ma tako i treba! I ovde u Bosni neki prolaze ulicama sa sladoledima u rukama dok mi postaci to lijepo gledamo.
Sto se, u "duhu neprostakluka", fino ne zaletis i sakom ih odvalis? Uostalom sta vas boli briga sto neko drugi ne posti, ja sam mislio da je poenta postovanja religijskih obicaja da sam sebe priblizis bogu. Ocigledno si jako podlozna iskusenjima koje ti Allah dzenglšanum salje, odma idi da se samorazneses ili su tvoje 42 djevice u opasnosti da ostanu jadne usamljene zauvijek :(
Ups, procitao sam "prostaci" umjesto "postaci"... hoce mozak pravo ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Allah Poslanik je pred smrt naredio protjerivanja svih židova i kršćana iz Hidžaza. Tako da oni,osim kao roblje,ne bi smjeli nikako boraviti u Hidžazu. Treba protjerat i kralja Abdullaha i njegovu svitu jer su oni najveći bezbožnici.
nekim ljudima bi tacno trebalo zakonom zabraniti da se izrazavaju, a za svaku nebulozu napisanu u javnosti tuzit ih za "nanosenje dusevne boli" :)))
A gdje je sad demokracija u Saudi Arab, Gdje su ona ljudska prava koja Sau Arab ( odnosno teroristi koje se bore u Siriji) podrzavaju u Siriji.
Pa postiš radi samog sebe, i to što neko jede,pije, puši pored tebe je i tvoje iskušenje i jačanje tvoje volje. Greška je što se mnoge stvari izokreću i pokušavaju pokazati na način da naudi baš muslimanima. Kako ćete protjerati nekog iz zemlje ko je druge vjere ako je jeo i pušio za vrijeme posta?? to nije samo pogrešno nego i jadno, i to nije iz kur'ana već neki majmuni izokreću kako oni hoće. Post je 'čišćenje od svega pa tako i od iskušenja'.
Zakon je ok, al protjerivanje je prestrogo ipak..
ili ti.. mora i stranci da se na javnim mestima pridrzavaju posta da ne bi bacali muslimane u iskushenja.. tj saudiske najvece klijente i donosioce profita. sve se vrti oko love.
poserem se na saudijsku arabiju
Ne znam ima li uopšte smisla komentarisati, al' hajd'. Svako posti za sebe, tj. ne posti se ni da komšija vidi, ni u inat nekome, ni radi većine, niti zbog nečeg drugo. Post je dat zdravom muslimanu kao obaveza ali ne i kao prisila. Muslimam koji iskreno posti ne bi trebao druge opterećivati svojim postom jer je to njegova stvar. Nepostači mogu jesti, piti, pušiti ali je to stvar lične (ne)kulture i (ne)obzira i postač mu ne smije reći da to ne radi jer ovaj posti. Ne vjerujem da bi iko namjerno to radio nekom postaču, ali na javnom mjestu, npr. na poslu, u školi, na utakmici, na koncertu i sl. što da ne. Ako postač to izdrži više mu se sevapa računa. Također se sevap upisuje i onome ko se u društvu postača suzdrži konzumiranja bilo čega radi samog postača. Bitno je da se ne smije niko prisiljavati ni našta, ni da posti ni da se suzdržava konzumiranja i uživanja u blizini postača. A opet, stvar je (ne)odgoja i (ne)pristojnosti hoće li to neko raditi ili ne.
ja sam katolik i postim, na primjer, na čistu srijedu. hoću li ja krivo gledati nekoga, možda i muslimana, jer jede meso na čistu srijedu a ja ne jedem ništa cijeli dan? ne smijem. ne smijem jer je to pogrešno! ako ipak to napravim, uzalud mi post ! post je stvar odnosa između mene i Njega, a nikakvog zakona ili političkog sistema!
idiotizam...
Tako treba :D
Kako da ispostuju oni jadnicic sto ih tuku dok rade,cast svima koji to izdrze moj kolega nemoze sam jer kaze radi cjeli dan i nemoze ipak respect....jos nesto bas bih volio onoga konja kralja staviti da radi na onom zvizdanu i da nis nejede...
saudijska arabija - zemlja fašizma, možda je najbolje nemuslimane obilježiti trakama kako bi ih se moglo pljucati i degenečiti u gradu, bagra fašistička.
Glup si.. muslimani se pljuju širom evrope i amerike, pa ih je sve više, a ne obrnuto
FC Arsenal ti si mudzehedin i radikal. Molim se Bogu da otupis u svojoj zatucanosti
PRIKAŽI ODGOVORE (4)