Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ukoliko komentare citaju urednici portala, molim da zabrane komentare na ovakve teme !! Malo postivanja molit cu.
Ovo još nisam vidio!Hvali se religija koja je toliko retrogradna, koja svugdje u svijetu pravi samo probleme i nastoji da cijelom svijetu objasni da bi trebao živjeti po nekoj knjizi pisanoj prije 1300 godina!Trebao bi imati više žena i stalno ih gledati kako su se obukle. ići u nekakav džihad, paziti šta jedem i klanjati.!!Istovremeno,neka mi neko kaže šta je to dobro vidio svijet od toga u zadnjih 800 god, koji naučnik je od tamo .koji pronalazak?Zagovaraju se feudalna uređenja država ,maltretiraju žene i sijeku ljudima ruke i glave!Pričaju protiv zapada a prevrću se brodovima da ga se dočepaju!
Ma ti si budala kakve nema na ovom svijetu nemaš ti pojma seronjo!
Maloumnice... Sam si napisao, imati vise zena-pogledaj oko sebe, vidjet ces na stotine samohranih majki ili usidjelica, a u kur'anu pise da mozes imati vise zena ako si sposoban da svakoj isto priustis, sto za tebe sumnjam, da ides u dzihad-jednostavno receno, dzihad je odbrana islama od unistenja, da gledas kako su ti zene obucene-zbog toga sto se djevojcice od 14 godina oblace ko kurve na stajgi, pa se cudimo i ibretimo kada ih maltretiraju i siluju, da pazis sta jedes-suvisno je komentarisati, da klanjas-svakodnevno se molis Bogu da ti pomogne i olaksa zivot... Problem?
Što su žene pokrivene?, hrišćani pitajte popa Arsenija on će vam reći, poslušajte ga jer on je vaš, kad završi pop fino se okrenite i pogledajte vaše majke, sestre, kćeri i sve će vam biti jasno, sve će vam se samo kazati.
za neznalice /obred hadža se je obavljao i prije islama i prije nego je Muhammed počeo sa objavom
"se je obavljao".....nek si ti nacitan......eljak sonjo
Nije to bio obred hadza niti bilo sta slicno tome. ofrljeaha kao veliki znalac dajte nam neki dokaz! Idolopoklonici su imali svoje idole i slavili kipove prinoseci im zrtve. Razvrat zivi. Zivu zensku djecu su zakopavali. U svakom slucaku preporucujem da pogledate ovaj video: http://www.youtube.com/watch?v=CHNFmKFBBtw
Vjernicima nisu potrebni ali evo za gnostike i poklonike nauke: http://www.youtube.com/watch?v=CHNFmKFBBtw http://ljiljan.dk/tekstovi/650-tajna-kabe Zivjeli!
...ovo mi izgleda kao neki horor jbt... muskarci izbacili stomacine, potpuno zarasli, zene potpuno zamotane, kolektivno ispranih mozgova...
Ljudi šta je vama? Ne morate nikoga da volite, ali zašto yebeno nekoga vrijeđaš?
Mugdim, stvarno se izvinjavam ako sam nekoga uvredio, to mi stvarno nije bila namera... samo sam bio zatecen slikama, i izbacio komentar koji svakako da nije primeren, ali makar mi se cini da nije bas toliko ni uvredljiv... u svakom slucaju izvinjavam se na gresci...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
imam jednu nejasnoću.. ako je po islamu zabranjeno klanjati se bilo čemu osim alahu, kako je onda moguće da se klanja kamenu?
ali su ipak ubacili neki kamen unutra?
Kaba je prvenstveno kibla(pravac u molitvi/namazu) muslimanima, tako je naređeno u Kur'anu: "I iz svakog mjesta u kome budeš, ti lice svoje Časnom hramu okreni, istina doista od Gospodara tvoga dolazi – Allah motri na ono što radite." (Kur'an, 2:149) Ali Kaba je i džamija/hram Božiji kojeg su sagradili Ibrahim(Abraham) i njegov sin Ismail(Išmael) i za njih se veže obred Hadža i kurbana: "I dok su Ibrahim i Ismail temelje Hrama podizali, oni su molili: "Gospodaru naš, primi od nas, jer Ti, uistinu, sve čuješ i sve znaš!" (Kur'an, 2:127) "i oglasi ljudima hadž!" – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjêstā dalekih," (Kur'an, 22:27)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
jel bilo kamenovanje šejtana?
dobra dobra hahah.
Najjace od svega je kad ovi iz zadnjih redova pocnu bacat' kamenje pa satrase one jadne u prvim :)
kamo su se ovi momci zaputili?
zašto muškarci hodaju polugoli, a žene umotane od glave do pete?
ja sam mislio da žene u saudijskoj arabiji imaju ista prava kao i muškadija?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)