|

Saudijac planirao napad na Georgea Busha

Saudijac planirao napad na Georgea Busha
0
S
SRNA
24.2.2011. u 17:45
6
komentara
0

dijeljenja
Saudijac planirao napad na Georgea Busha
Američke vlasti uhapsile su dvadesetogodišnjeg Saudijca pod optužbom da je pokušao da upotrebi oružje za masovno uništavanje, te da mu je jedna od potencijalnih meta bio bivši predsjednik George Bush, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.
Kalid Alim Aldavsari, koji je ušao u SAD 2008. godine sa studenstkom vizom, uhapšen je juče u Teksasu u akciji Federalnog istražnog biroa (FBI). On je optužen da je kupio hemikalije i opremu za pravljenje improvizovane eksplozivne naprave, navodi Ministarstvo pravde.

FBI je 1. februara dobio izvještaj od jednog prodavca hemikalija o Aldavsarijevom pokušaju da kupi koncentrat fenola, koji ima legitimnu upotrebu, ali može biti iskorišten i za pravljenje eksploziva trinitrofenola.

Saudijac je optužen da je sastavio listu meta, među kojima su nuklearne elektrane. U njegovom posjedu pronađena je i poruka elektronske pošte u kojoj je navedena Bushova adresa u Dalasu.

Ukoliko bude proglašen krivim, Aldavsari može biti osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Zvaničnik američkog Ministarstva pravde izjavio je da nema dokaza da je osumnjičeni bio dio neke militantne grupe, te da je, po svemu sudeći, djelovao sam.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...