Svijet
0

Sarkozy koristi Facebook za kampanju

SRNA
Nicolas Sarkozy (Foto: Reuters)
Nicolas Sarkozy (Foto: Reuters)
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy započeo je intenzivnu medijsku ofanzivu, dok rezultati anketa pokazuju da će njegova konzervativna koalicija na predstojećim regionalnim izborima u martu pretrpjeti težak poraz.

Prije njegovog večerašnjeg pojavljivanja na francuskoj nacionalnoj televiziji u udarnom terminu, Sarkozy je predložio francuskim korisnicima internet stranice za druženje Facebook da se uključe u program.

"Ne oklijevajte da mi kažete o svojim sumnjama i pitanjima o kojima smatrate da se treba govoriti", napisao je Sarkozy na svojoj stranici na FB na kojoj ima više od 203.000 fanova.

Stranica Facebooka "Protiv Nikolasa Sarkozyja ima nešto više od 194.000 pristalica dok je stranica na kojoj se traži da se 27. mart proglasi "danom bez Sarkozyja" privukla oko 365.000 članova.

Predstojeći regionalni izbori smatraju se za veliki test za Sarkozyja i njegovu reformističku politiku.

Na izborima 2004. godine stranke ljevice osvojile su kontrolu nad 20 od 22 regiona u kopnenom dijelu Francuske. Ti rezultati smatrani su velikim porazom za Sarkozyjevog prethodnika na funkciji predsjednika Jacquesa Chiraca i premijera Jean-Pierrea Raffarina.