Svijet
0

San Francisco: U padu aviona poginula dva dječaka

Anadolija
Dva dječaka stradala su u padu aviona Boeing 777 aviokompanije Južne Koreje Asiana. Dječaci su sa istoka Kine iz mjesta Zhejiang.

Šesnaestogodišnjaci Ye Mengyuan i Wang Linjia pohađali su školu Jiangshan, a život su izgubili prilikom slijetanja aviona na aerodrom u San Franciscu.

Ye i Wang pripadali su grupi od 29 učenika koji su bili na putovanju koje je organizovala njihova škola.

U avionu nalazilo se 291 putnik i 16 članova posade. Poznato je da je 141 putnik bio iz Kine, od kojih je 70 učenika krenulo na ljetni kamp u San Francisco.

Boeing 777 sinoć je prilikom slijetanja odario u pistu i zapalio se. Tokom nesreće 182 putnika su povrijeđena i prebačena u bolnice.

Avion je letio iz Seoula prema San Franciscu, gdje je i pao. U avionu se nalazio 291 putnik i 16 članova posade. Poznato je da je 77 putnika iz Južne Koreje, 141 iz Kine, 61 iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i jedan iz Japana, dok su državljanstva ostalih putnika nepoznata.

Asiana je druga najveća aviokompanija u Južnoj Koreji, a avion Boeing 777 pao je tokom slijetanja na pistu 28 na aerodromu San Francisco iz nepoznatih razloga. Vatrogasci su ugasili požar u avionu, dok su neki putnici iskočili kroz izlaze u slučaju opasnosti.